Plovdiv24.bg Продължавам да съм под карантина. Така както са всички колеги“,

...
Plovdiv24.bg
Продължавам да съм под карантина. Така както са всички колеги“,
Коментари Харесай

Здравният министър с интересно изказване, не изключи нови мерки!

 Plovdiv24.bg " Продължавам да съм под карантина. Така както са всички сътрудници “, съобщи здравният министър проф.. Той разяснява и оставката на шефа на столичната РЗИ Данчо Пенчев. 

" Мотивът за подадената му оставка е персонален. Категорично споделям, че оставката му не е поради карантината на премиера и президента. Във вторник, когато изтече карантината ми, ще стартираме конкурс за избора на нов началник на СРЗИ, а до тогава постът е ангажиран от доктор Маева “, безапелационен бе проф. Ангелов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Правилата са идентични за всички български жители и няма да се трансформират. Извънредните ограничения, които наложихме със заповед от през вчерашния ден, не са закъснели. Доц. Кунчев и доста други експерти ги предложиха и ние се вслушахме в тях. Ако обстановката с разпространяването на ковид у нас се промени, сме подготвени както да отменим някои от изключителните забрани, по този начин и да ги разтеглим. Основната ни цел е здравната целенасоченост и несъмнено, броят на новозаразените. За две седмици наред нямаме планове да променяме ограниченията, а чакаме те да имат добър резултат “, разясни още здравният министър.

" От самото начало на епидемията настоявам, че тази борба може да бъде извоювана с разсъдък, дисциплинираност и разсъдък. Нека всеки човек да прави нещата рационално и с разсъдък, с цел да можем да реализираме резултата, който търсим “, прикани здравният министър. 

Той бе безапелационен, че макар увеличаващият се напън върху здравната система, тя е готова. Проф. Ангелов разясни, че здравната система ще издържи, само че медиците са преуморени.

" Ако към момента бях началник на Александровска болница, несъмнено щях да желая от сегашния здравен министър това, което върша в този момент аз. Това желаеха сътрудниците – това и направихме “, сподели още проф. Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР