Plovdiv24.bg Някои от поставените под карантина се държат безобразно и безотговорно.

...
Plovdiv24.bg
Някои от поставените под карантина се държат безобразно и безотговорно.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Някои под карантина се държат безобразно

 Plovdiv24.bg " Някои от поставените под карантина се държат безобразно и безконтролно. Нямам поради единствено че не си стоят в къщи. Ходят в питейно заведение, подлагат на риск здравето и живота на всички, с които контактуват ", сподели вицепремиерът Томислав Дончев по Би Ти Ви.

" Какво управническо безчинство съзирате, че може да се случи в тази обстановка? Няма изменен нито един парламентарен баланс. Единственото което е налично са повече права на полицията и санитарните власт да лимитират случаите на предаване на болестта. Какво друго право е придобил Министерски съвет издвънредно, което не е притежавал преди този момент? ", сподели Дончев.

Според него българските магазини имат задоволително продукция. Българското селско стопанство и преработваща промишленост имат задоволителен запас да хранят България в границите на каквито и да било рецесии. Имаше анонси от страна на прокуратурата, че тя ще бъде безпощадно решителна освен при случаите на неспазване на карантина, само че и при случаите на далавера, акцентира Дончев.

Лекари и медицински сестри на първа линия, всички които са на дежурство в регионите със болест - те заслужават заплащане. Помощ за бизнеса несъмнено ще има. Колегите от министерството на труда и обществената политика работят да препрограмират ограниченията от оперативната стратегия човешки запаси, където приказваме за помощи за личния състав. Тези, които са краткотрайно освободени да им се помогне в този прозоречен интервал. Има анонси за европейски инструмент, сумата за България по неофициална информация ще бъде евентуално 240 милиона лв..

Следващата седмица ще работим по тематиката, само че дано никой да не чака че страната може да покрие заплащанията на всички клиенти които не са се появили в хотел или ресторант, сподели Дончев.

Той не изключи вероятността за актуализация на бюджета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР