Plovdiv24.bg Неочакван обрат стана на 26 юни на делото срещу

...
Plovdiv24.bg Неочакван обрат стана на 26 юни на делото срещу
Коментари Харесай

Наследство от 4 милиона долара вкара цял род в зловещ сценарий

Plovdiv24.bg Неочакван поврат стана на 26 юни на делото против Иванка Ройдова - дамата, упрекната за обезпечение на ликвидиране на 6-има свои родственици. Апелативният съд в Пловдив анулира условното ѝ наказване от 3 година и постанови то да бъде изтърпяно дейно. Мярката за неотклонение на 68-годишната жителка на село Браниполе бе изменена от “подписка " в “задържане под стража " поради заплахата да се укрие. Охраната ѝ щракна белезниците в залата пред очите на нейната щерка Жана.

Ройдова надали е очаквала сходно развиване. Тя е обжалвала с вярата да бъде оправдана. Прокуратурата и нарочените жертви пък са протестирали условната присъда. Шокът е толкоз огромен за Иванка, че се обръща с безверен взор към юриста си Йордан Давчев.

“Какво става, къде ще ме водят ", пита го доверителката. Опитният правист, който е някогашен началник на следствието в Пловдив, не бе сюрпризиран. Пред публицисти той изясни, че му станало ясно незабавно щом магистратите оповестили, че ще четат присъда. Това се прави единствено в случай че е оправдателна или се променя.

“Предупредих зетя на Ройдова за вероятните разновидности. На нея не ѝ казахме авансово, с цел да не я тревожим ", добави юрист Давчев. Категоричен е обаче, че ще се явяват във Върховен касационен съд. До съвещанието там Иванка остава под ключ. В ареста се озовава за повторно.

Първото ѝ задържане е на 26 март 2016 година Тогава от прокуратурата оповестиха, че дамата имала злокобен проект за очистване на брат си Стойчо, сина му Георги, дъщерята Гергана, брачният партньор ѝ Мариан и двете им деца, на 8 и 15 година А повода е желанието ѝ да прибере цялото завещание от 4 млн. $ на умрелия си татко Георги Ройдов в Съединени американски щати.

Според проверяващите Иванка търсила палач, който да очисти родата, само че попаднала на сътрудник от ДАНС. На него упълномощила задачата да отвлече 70-годишния ѝ брат, да го принуди да подпише пълномощие на нейно име за имането, а по-късно да го инжектира с огромна доза инсулин. Стойчо бил диабетик и по този начин гибелта му нямало да буди съмнение.

Ройдова поискала от служителя под прикритие да убие околните на брат ѝ точно на Гергьовден, когато се събирали в дома му в Браниполе.

Агентът получил от Иванка лист с имената на жертвите, 3000 лв. предплата, както и обещанието за 10% от милионите на починалия паралия бежанец, когато Иванка ги прибере.

Веднага след предаването на сумата Ройдова е задържана. Нейната версия е, че не е търсила наемен палач, а човек, който да помогне за връщане на наследството в Съединени американски щати. Помислила, че сътрудникът е юрист.

“Обвиненията против мен са чудовищни. Как ще поръчам да убият брат ми и околните му ", сподели Иванка пред медиите след задържането си.

Прокуратурата обаче твърди, че има задоволително доказателства. Със СРС или записани диалози на Ройдова със служителя на ДАНС, който бе разпитан в окръжния съд при закрити врата. Иванка подозирала брат си Стойчо, че е влезнал в загадка сделка с болногледачката на татко им в Съединени американски щати Недялка Бързакова. След като болен от Алцхаймер, милионерът я определил за настойник на парцелите и активите му.

Наследниците му в България добре познавали гледачката. През 2006-а тя съпровожда богаташа при едно от завръщанията му в родината. Двамата отиват дружно на отмора във Велинград. Близките на Ройдов-старши са обезпокоени от наличието на Бързакова, която единомислещо считат за златотърсачка.

Опасенията им се удостоверяват 5 година по-късно. Тогава научават, че бащата милионер е с Алцхаймер. Иванка и Стойчо отпътуват за Щатите, с цел да го вземат със себе си в България. Там е и тяхната сестра Ана. Всички са шокирани, когато схващат, че Бързакова има пълномощие от Георги Ройдов да ръководи имането му.

Братът и сестрите са уверени, че татко им не е бил съответен при подписването на документа и помощничката му се е възползвала. Решават да заведат в Съединени американски щати дело против нея. Внезапно Ана се отхвърля, като оповестява на роднините, че е получила закани за живота си. Стойчо и Иванка се прибират в България, без да заведат дело, защото нямат пари. През 2014-а Георги Ройдов умира.

Потомците му са сигурни, че са включени в наследството. Стойчо, Иванка и щерка ѝ Жана пращат питане до банката на починалия в Съединени американски щати, само че оттова идва отговор, че единствено гледачката Недялка Бързакова има право да се разпорежда със сметките му.

Година по-късно Стойчо Ройдов получава 200 хиляди $, а синът му Георги, който е кръстен на дядо си - 20 хиляди Вероятно Иванка е схванала за преводите и е сметнала, че брат ѝ се е сдушил с Бързакова. И решила да работи. По време на делото в апелативния съд се разбра, че Ройдова, както и нарочените от нея жертви са били подсигурени от милионера, до момента в който е бил жив.

“Иванка бе неговата фаворитка. Така споделяше дядо Георги. Въпреки това всякога повтаряше, че няма да дели децата си, и помагаше на всички ", изясни шурей ѝ Антон Вътов. Богатият бежанец купил на потомците си жилища и коли. Внучката Жана се сдобила с магазин и заведение. Братовчедката Гергана също станала собственичка на търговски обект, а татко ѝ Стойчо - на земя, завод и няколко офиса, написа " 24 часа ". Въпреки че никой не е подценен, връзките сред роднините са хладни. Дъщерята на Стойчо Гергана не поддържала връзка с братовчедка си Жана.

“Двете единствено се поздравяваха ", признава брачният партньор на втората. Стойчо и Иванка живеят един до различен в Браниполе, само че не се събират по празници. Може единствено да се допуска, че повода е съперничеството за вниманието на богатия баща.

Дядо Георги се прибирал в България съвсем всяка година и отсядал при щерка си. В къщата ѝ имало цялостен етаж за него. Отделно си купил и апартамент в кв. “Кючук Париж ". “Иванка не е изработила и един $ от наследството на татко ни. Защо не споделя какъв брой коли и жилища ѝ даде татко ни ", съобщи Стойчо Ройдов на едно от съвещанията в съда. Все отново отхвърли да бъде конституиран като частен обвинител против сестра си, само че синът му, дъщерята и зетят се възползваха от това право. Те участваха на всички съвещания на двете правосъдни инстанции.

Ройдова твърди, че в никакъв случай не се е карала с брат си и не е замисляла проект да бъде премахнат дружно с околните му. Искала само да откри адвокатска адвокатска фирма, която да помогне да си вземат наследството.

“Обвиненията против мен са измислени. Ударът с делото идва от болногледачката Недялка Бързакова. За какво ми е да умъртвявам Стойчо, откакто парите не са у него ", кълне се Иванка. Той обаче има вяра, че фамилията му е било вкарано в демоничен сюжет, който по случайност не е бил сбъднат, защото вместо убиец сестра му е наела сътрудник от ДАНС.

“Може ли сестра ми да стигне до такава степен. Ще има да си тегли ", сподели Ройдов пред публицисти. Какъв ще е финалът на злокобната фамилна сага, ще се разбере, откакто делото мине през Върховния касационен съд. Засега остава неразбираема и ориста на милионите в Съединени американски щати на починалия паралия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР