Plovdiv24.bg Нека вярващите се помолят, като това може да стане и

...
Plovdiv24.bg
Нека вярващите се помолят, като това може да стане и
Коментари Харесай

МВР с извънредни мерки за празниците, всички са мобилизирани!

 Plovdiv24.bg " Нека вярващите се помолят, като това може да стане и у дома. Надявам се празниците да преминат без съществени нарушавания на публичния ред. Целият разполагаем запас на министерството на вътрешните работи е мобилизиран и ще следи за естественото протичане на Лазаровден, Цветница и Великден. Благодаря на патриарха и Светия синод, че се съобразиха с държавното управление. На тези светли празници, за нас щеше да е доста мъчно, в случай че нямаше това схващане ". 

Това сподели основен комисар Ивайло Иванов по време на ексклузивен брифинг  в Министерски съвет. 

" Много е значимо скупчването на хора в храмовете да е съгласно условията. Министерство на вътрешните работи има за цел да отбрани живота и здравето на българските жители. Целта не е да преследва нарушителите и да постанова наказания. Искам да прикани всички жители да бъдат съпричастни с нашите апели и да бъдат дисциплинирани, да ги съблюдават и да не ревизират реакциите ", добави той. 

Комисар Иванов изясни, че всички отпуски в Министерство на вътрешните работи са спрени и ще има наличие във всички обитаеми места и всички православни храмове.  

" Приоритет ни е работата по напредване на жителите. По предписание на основния секретар се вкарват организации по стиковане на всяка регионална дирекция, за защита по всички храмове. Нека става придвижване, единствено когато има в действителност потребност ", добави гл. комисар Христо Терзийски.  

Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи даде в 15,00 ч през днешния ден в Министерския съвет брифинг по отношение на ограниченията и контрола, налагани от изключителното състояние в страната поради разпространяването на COVID-19. В брифинга участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на Главна дирекция Национална полиция основен комисар Христо Терзийски, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР