Plovdiv24.bg > Архивна снимкаПочти като всеки българин Васил също предпочита да

...
Plovdiv24.bg
> Архивна снимкаПочти като всеки българин Васил също предпочита да
Коментари Харесай

Важна информация за собствениците на коли с газови уредби! Предстоят жестоки глоби, ако не сменят талоните

 Plovdiv24.bg > Архивна фотография
Почти като всеки българин Васил също избира да кара немски автомобил. Наскоро е инсталирал газова уредба. Сега минава през пункта за първична инспекция на системата.

" Проверява се срокът на бутилката, по какъв начин е инсталирана уредбата, дали са вярно сложени тръби и маркучи. Като цяло лишава време, почти, колкото един ГТП ", съобщи  Васил, притежател на кола с газова уредба.

След инспекцията Васил има 3 години разполагаем да мине през КАТ, с цел да му впишат в огромния ваучър, че колата му е на газ.

Според инженер Георги Илиев пикът на регистрациите на коли с газови уредби се дължи на акцията на Министерство на вътрешните работи от февруари. Иначе - условието съществува още от 2014 година. Контрол на процедура не е имало.

" Теоретично считаме, че не по-малко от 300-350 000 автомобила има в България, които карат на различно гориво ", твърди  инж. Георги Илиев, зам.-председател на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

А в края на ноември изтича гратисният период, който Министерство на вътрешните работи даде на водачите да си сменят талоните. Засега пред КАТ напор за регистрации на газови уредби няма. Но картината може да се промени след 2 седмици, когато крайният период наближава.

Глобата е 150 лв.. Има обаче една специфичност за газовите бутилки преди 2014 година

" Всички коли, които имат инсталирани системи преди 2014 година нямат потребност да им се прави първична инспекция. Те би трябвало да минат, през който и да е пункт за механически прегледи и да се довпише номера на бутилката в системата за ГТП ", показва инж. Георги Илиев.

Те обаче не би трябвало да са по-стари от 10 години. А за Васил контролът на пътя е добре пристигнал, написа " Нова ".

" До момента не са ме спирали служители на реда, само че мисля, че е редно да се направи за всяка една кола, която е на газ да го този документ и действително да е тестваната системата, с цел да е всичко навръх пътя ", безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР