Plovdiv24.bg > Архивна снимкаОт доказателствата , събрани до момента по делото,

...
Plovdiv24.bg
> Архивна снимкаОт доказателствата , събрани до момента по делото,
Коментари Харесай

Тежки умишлени престъпления спрямо 16-годишен младеж в Пловдив!

 Plovdiv24.bg > Архивна фотография
От доказателствата, събрани досега по делото, е открито, че след обяд на 21.05.2020 година в Пловдив трима мъже – двама от тях 20-годишни и един 23-годишен, са отвлекли с автомобил 16-годишен юноша от Пловдив. Впоследствие един от 20-годишните мъже е изнудвал отвлечения за сумата от 1000 лв., като при осъществяване на закононарушенията е било употребявано оръжие – револвер и нож.

Незабавно е формирано досъдебно произвеждане, по което и все още се правят дейни дейности по следствието. Били са направени претърсвания и изземвания и са разпитани очевидци. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да откри типа, характера и механизма на нанесените на потърпевшия телесни повреди.

Извършителите на закононарушенията са били открити и арестувани за период от 24 часа, по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи (ЗМВР).

При осъществените в хода на следствието претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било осъществено отвличането, са били открити и конфискувани: 2 сгъваеми ножа, револвер с надпис " ZORAKI " MOD 914 AUTO, ведно с пълнител с 6 бр. боеприпаса в него; още 14 бр. муниции със зелени накрайници; револвер с надпис “ИЖ-76 " CAL 8ММ, ведно с пълнител; револвер с надпис " VOLTRAN " MOD 99, ведно с пълнител, железна пластина и пластмасова част; нож вид “мачете " с дължина на острието към 50 см; пневматично оръжие със сгъваем приклад, без никакви обозначения по него; дървена бухалка и парична сума в разнообразни валути.

Назначена е балистична експертиза, която да откри дали откритите оръжия са огнестрелни такива, както и какъв е типа на откритите муниции.

По делото следва по отношение на тримата арестувани да бъдат повдигнати и предявени обвинявания за похищение, осъществено от повече от две лица, по отношение на потърпевш, ненавършил 18 години, с потребление на оръжие – закононарушение по член 142, ал.2, т. 1,2 и 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Спрямо единият от арестуваните ще бъде повдигнато обвиняване и за изнудване, осъществено от въоръжено лице и съпроводено със опасност за ликвидиране, лишаване и заличаване на имущество и причиняване на леки телесни повреди – закононарушение по член 213а, ал.2, т. 1, 2, 3 и 6, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

След покачване на обвиняванията, тримата ще бъдат арестувани от наблюдаващия прокурор за 72 часа, в границите на които ще бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

Предвидените от закона санкции за посочените закононарушения са надлежно: отнемане от независимост от 7 до 15 години за отвличането и отнемане от независимост от 2 до 8 години, както и санкция - за изнудването. Разследването по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР