Пловдив. Знак за качество“ на Съвета на Европа бе връчен

...
Пловдив. Знак за качество“ на Съвета на Европа бе връчен
Коментари Харесай

„Знак за качество“ на Съвета на Европа бе връчен на ОП „Младежки център“ – Пловдив

Пловдив. „ Знак за качество “ на Съвета на Европа бе връчен на Общинско дружество „ Младежки център “ – Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”- Пловдив . Отличието беше връчено на заместник-кмета Георги Титюков и шефа на общинското дружество Димитрия Андонова през днешния ден по време на публична гала от Гордана Бержан – Директор на Европейски юношески център в Будапеща и координатор на програмата. „ Знакът за качество “ се създава, с цел да се покаже, че има опция центровете да се свържат със Съвета на Европа и да показват неговите полезности, ставайки част от една по-широка мрежа, която насърчава действия в пет съответни сфери – обучение, обществени действия, развиване на младежта, познание и нововъведения, обмяна на съдействие оттатък границите на страните. Фокусът е върху качеството, не върху количеството, като с цел да получат подобен документ, центровете минават през извънредно щателна оценка.
Заместник-кметът Георги Титюков сложи „ Знака за качество “ на видно място до входа на постройката на Младежки център. „ Това е едно мечтано място за посещаване както от младежите в града, по този начин и на тези от района “, съобщи Титюков и благодари за напъните на всички, които са подкрепили активността на Младежкия център. Според него в действителност е свършена доста работа, която е съдействала от реализирането на плана, като безспорна е и поддръжката на Община Пловдив за построяването на спортните зони и детската площадка в непосредствена непосредственост.
На церемонията през днешния ден участваха ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, кметът на регион Западен Димитър Колев, на регион Тракия Костадин Димитров, общински съветници, шефове на общински предприятия, посетители от младежките центрове от Добрич, Враца и Стара Загора.
Младежки център-Пловдив е вторият в България и дванадесети в Европа, на който е присъдено признанието. Това се случва, откакто през 2016 година центърът кандидатства, а през септември 2017 година специалисти от Съвета на Европа го посещават, да се убедят, че „ Знакът за качество “ е изцяло подобаващ. Тяхната оценка се прави на база инфраструктура и действия, които включват работа на младежките служащи и ромските посредници, които са седем дни в седмицата и са изцяло безвъзмездни.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР