Пловдив затяга допълнително извънредните мерки. Кметът на града готви заповед,

...
Пловдив затяга допълнително извънредните мерки. Кметът на града готви заповед,
Коментари Харесай

Пловдив затяга допълнително извънредните мерки

Пловдив стяга в допълнение изключителните ограничения. Кметът на града готви заповед, с която затваря всички магазини за облекла, козметика и фризьорските салони. Единствените търговски обекти, които ще продължат да работят са питателните магазини, аптеките, банките и офисите на застрахователните компании. Сирените в града всеки ден ще предизвестяват хората да не излизат от домовете си.

От кметството в Пловдив резервираха цялостно безмълвие, до момента в който препоръчаните нови ограничаващи ограничения не бъдат утвърдени от министъра на опазването на здравето. Но регионалният шеф ги поддържа.

„ Мерките като цяло би трябвало да са ориентирани основно против скупчванията на хората точно по тези публични места. Всички видяхме през почивните дни какво се случи ”, разяснява Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдив.

Най-недоволни от новите ограничавания са притежателите на фризьорски и козметични салони. За Жана затварянето значи освен губене на клиенти, само че и банкрут.

„ Не мисля, че в Пловдив има толкоз инфектирани и има такава заплаха. Аз устоявам дете с тази заплата, с този салон, с този бизнес. Аз съм самоосигуряваща се, нямам право да отида на Бюрото по труда. Идва пролет, лятото, детето има потребност от нови облекла, пораства ”, изяснява Жана Попова.

„ Кой ще ни заплати заемите, кой ще ни заплати осигуровките, който ще ни заплати наемите. Аз не мисля, че ние сме проблем. При нас влизат по 3-4 души дневно и то съблюдават всички хигиенични условия ”, изяснява притежател на магазин за играчки.

Всички магазина на основната улица на Пловдив като се изключи тези за хранителни артикули към този момент затвориха. По-предвидливите даже освободиха пространствата, с цел да не заплащат наем.

В градът към този момент са забрани разходките към Марица и тепетата. Междувременно от полицията оповестиха, че единствено през вчерашния ден са съставили актове на 92-ма души за неспазване на ограничаващите ограничения. Те ще бъдат санкции с по 5 000 лв.. В късния следобяд спецполицаи влязоха в „ Столипиново ”, блокираха улици и започнаха да дебнат за извършители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР