Пловдив започва своето домакинство като Европейска столица на културата с

...
Пловдив започва своето домакинство като Европейска столица на културата с
Коментари Харесай

Мистериозен микс от фолк и опера представят в Пловдив

Пловдив стартира своето домакинство като Европейска столица на културата с забавен план - театър на световноизвестния хор " Мистерията на българските гласове " с присъединяване на оркестъра на Опера Пловдив под диригентството на Любомир Денев - младши и солистките Вера Гиргинова и Марияна Панова.

В събитието в Дома на културата " Борис Христов " на 26 януари от 19:00 ч. ще се включат бийтбоксърът Skiller, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев - дудук, Петър Миланов - китара, познати от записите от най-новия студиен албум на хора, " БууЧииМиш ", публикуван през 2018 година

Събитието е част от Колекцията " Европа - Континентът Култура " на оперния спектакъл в града на тепетата, което включва в три поредни вечери симфонична музика, джаз и фолк в композиция със симфоничен оркестър. Композициите от последния албум на " Мистерията на българските гласове " с диригент Дора Христова, показан у нас в София, Пловдив и Варна, са единствено основата за създадената от Петър Дундаков нова идея за този театър с включени оркестър, класическа перкусия и арфа. Тя ще е премиера на девет нови неща, споделя композиторът.

" Част от програмата съдържа нови оркестрации и преработки за присъединяване на оперен глас. Много забавно е присъединяване на сопраните Вера Гиргинова и Марияна Панова и на диригента Любомир Денев - младши. По време на подготовките у всички участници пролича ентусиазъм от уникалността на протичащата се музикална колаборация. Поканата, която пристигна от шефа на Опера Пловдив Нина Найденова стана мотив за основаване на eдин нов репертоар и аз доста бих се радвал да развием и тази линия на " БууЧииМиш ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР