Пловдив. Започна реконструкцията на новата галерия на ул.Райко Даскалов“ (бившият

...
Пловдив. Започна реконструкцията на новата галерия на ул.Райко Даскалов“ (бившият
Коментари Харесай

Пловдив: Започна реконструкцията на новата галерия на ул.„Райко Даскалов“

Пловдив. Започна реконструкцията на новата изложба на ул.„ Райко Даскалов “ (бившият магазин „ Детмаг “), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Предвижда се това да бъде ново пространство за просвета в Пловдив с нови благоприятни условия за събития. Ремонтните действия би трябвало да приключат доникъде на лятото. Предвидено е да има асансьор за по-тежките експонати – скулптури, или картини. Три са равнищата за новото пространство – един под земята и два надземни. Климатичната апаратура ще е с благоприятни условия за контролиране на влажността и температурата, акустични тавани, шумопоглъщащи стени.
„ Общината чака оферти за име на новата изложба “, заяви кметът Иван Тотев. По думите му до сряда се чака и отчетът за пространството под стълбите на Каменица, план по който също ще се работи.
Кметът напомни, че на 7 март ще се организира среща с пловдивската общност, с цел да се приказва по какъв начин да бъдат употребявани другите културни пространства в града, с цел да има живот в тях, с присъединяване на повече актьори. Ще бъде разисквано още по какъв начин в културния календар на Пловдив да има повече събитията, които да се случват.
По думите на Иван Тотев, чака се до лятото да бъдат подготвени доста от обектите, свързани с Европейска столица на културата – галериите на ул. „ Гладстон “ 32, ул. „ Райко Даскалов “, площад „ Централен “, Голямата епископска базилика. Продължава и работата по галерията на ул.„ Съборна “, тече процедура по желание на реализатор.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР