Пловдив. Започна двудневно публично обсъждане на предложения за изменения и

...
Пловдив. Започна двудневно публично обсъждане на предложения за изменения и
Коментари Харесай

ВСС: Започна двудневно публично обсъждане на предложения за изменения и допълнения на процесуалното законодателство

Пловдив. Започна двудневно обществено разискване на оферти за промени и допълнения на процесуалното законодателство с оглед превъзмогване на факторите, водещи до закъснение на делата и преписките. Това оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет . Обсъждането се организира в град Пловдив. Предложените за разискване промени и допълнения са създадени в следствие от осъществяването на план на Висшият правосъден съвет " Въвеждане на система за наблюдаване и контролиране на натовареността на магистратите и правосъдната администрация, основаване на стандарт за изискванията на труд в органите на правосъдната власт и повишение на успеваемостта на работата им ”, финансиран по контракт за безплатна финансова помощ (ДБФП) № BG05SFOP001-3.001-0011-C02/14.09.2017 година, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Добро ръководство " 2014-2020, съфинансирана от Европейски съюз посредством Европейския обществен фонд.
В общественото разискване вземат участие магистрати от разнообразни органи на правосъдната власт в Република България, универсистетски представители, представители на държавни институции. Целта на общественото разискване е показване и дискутиране на изводите от осъществения разбор на факторите, водещи до закъснение на делата и преписките и квалифицираните оферти за законодателни промени в процесуалното законодателство, които да доведат до превъзмогване на тези фактори и ускорение на процесите по правосъдие.
За реализиране на задачите на плана са планувани още две обществени разисквания на разбора на факторите, водещи до закъснение в разглеждането на делата и преписките и предложенията за изменение и допълнение в процесуалното законодателство, които ще се проведат в интервала 10 - 11 декември 2018 година в Старозагорски минерални бани и в интервала 13 - 14 декември 2018 година в град Банско.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР