Пловдив. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна световните шампиони по

...
Пловдив. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна световните шампиони по
Коментари Харесай

В община Пловдив посрещнаха спортистите, донесли първа световна титла по аеробика от 17 години

Пловдив. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна международните първенци по аеробика Дарина Пашова и Антонио Папазов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Те, дружно с Тихомир Баротев, донесоха международната купа за България от 16-ото международно състезание по спортна аеробика, което завърши в Баку (Азербайджан).

Дарина Пашова завоюва и сребърен орден от самостоятелната конкуренция. Заедно с Антонио и Дарина в Община Пловдив бе и съотборничката им Ана-Мария Стоилова, както и Димитрина Къндева, която е ръководител на Съюза по аеробика, както и началник на пловдивския клуб " Аеробика-АМД ".

" Световното състезание бе извънредно сполучливо. България не бе печелила златен орден от международно състезание за мъже и дами от 17 години. Оттогава дори не сме имали и медалисти. Състезателите, които виждате в този момент, имаха трофеи от международни шампионати, само че при юношите. Само 5 стотни не стигнаха и на Дарина Пашова за златото. Пет стотни не доближиха на Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов да вземат орден в смесените двойки. Изключително сме удовлетворени и горди от триумфа ", сподели Димитрина Къндева.

" Ще продължим да се борим на европейското състезание и да преследваме мястото, което заслужаваме. Благодаря на целия екип, който работи с нас и особено на Димитрина Къндева, която не се отхвърля от нас. Трудно е в изискванията на пандемията от ковид да запазиш желанието, хъс и мотивацията и да продължиш да се бориш за фантазиите си ", сподели Антонио Папазов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР