Пловдив вече е Европейска столица на културата. Тридневното пищно начало

...
Пловдив вече е Европейска столица на културата. Тридневното пищно начало
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Спектакли и португалска поезия

Пловдив към този момент е Европейска столица на културата. Тридневното охолно начало отвори пътя за нови театрални провокации. Културната конкуренция стартира, насладете ѝ се. И не се изнервяйте от затворените централни улици до четвъртък, когато ще завърши демонтажът на мега сцената.

Един към този момент много прочут и предстоящ фестивал отваря нови страници. 11-тото издание на София Менар стартира на следващия ден.

Програмата показва най-хубавото от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка: Включва и особено подбрани тематични събития, свързани с страните от този район, както и с обичаите на етническите групи, които населяват земите им. Утре е формалната вечер на Азербайджан, ще има и на Иран и Палестина. До края на януари нетолкова познатото кино идва при нас.

" В тъжните дни не приказваме за птици ” - ужасно заглавие на нова поетична книга. В нея са събрани стихове от модерни португалски поети. Премиерата е в сряда, в клуб „ Перото ”.

Измамникът, Незабравимият, Измъкващият се - това не са имена на герои от разказ, а майстори-илюзионисти.

" Илюзионистите - Директно от Бродуей " към този момент държат върха за най-продавано шоу в границите на една седмица - залите в Лондон, Сидни, Мексико и Мелбърн са разпродадени за дни.

След разбиването на бокс офисите по света, най-големият театър в историята на Бродуей е подготвен да завладее и София - от 17 до 20 януари. Спектакълът събира най-хубавите илюзионисти, които ще карах хора да летят, ще им четат мислите и даже да изчезват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР