Пловдив вече е европейска столица на културата. Хиляди гости от

...
Пловдив вече е европейска столица на културата. Хиляди гости от
Коментари Харесай

Европейска столица на културата: В Пловдив представят единствената танго опера

Пловдив към този момент е европейска столица на културата. Хиляди посетители от страната и чужбина се събраха нощес, с цел да видят онлайн формалното разкриване. 1500 актьори се качиха на 30-метровата сцена-кула, с цел да се включат в огромния театър " Ние сме всички цветове ". Събитията от откриващия уикенд не престават и през днешния ден.

Какви са те - вижте повече от директното включване на Николай Райшинов.

Пловдив

В Регионалния природонаучен музей днешният ден минава под мотото " Заедно за децата ". Най-малките фенове на столицата на културата могат да станат част от програмата " Живата планета ". Двуметрови риби и триметрови балони-планети оказват помощ, с цел да схванат децата повече за разнообразието и хубостта на нашата планета и нейните жители.

В Центъра за модерна история на ул. " Ангел Букорещлиев " дребните гости ще имат опцията да научат за доста от софтуерните достижения на човечеството, като това по какъв начин са основани рентгенът, телефонът или морзовият уред.

Тази вечер от 19 ч. пък на сцената на Дома на културата " Борис Христов " пловдивчани и гостите на града ще могат да видят единствената танго опера. Трупата на Държавна опера Пловдив показва премиерата на " Мария от Буенос Айрес ". В основната роля влиза певицата Люси Дяковска, а режисьор на спектакъла е Веселка Кунчева. Историята е цялостна със символика и огнена хореография.

Тази заран български и немски инженери започнаха демонтирането на 30-метровата сцена-кула, която беше издигната особено за откриването на " Пловдив 2019 ". Специалистите ще би трябвало да демонтират скелето, оградите, платформата, големите екрани и двата подиума на сцената, които тежат близо 200 тона. Материалите бяха докарани от Германия с 25 тира. По проект демонтажът би трябвало да се случи до 17 януари, с цел да може да бъде възобновено придвижването по централния бул. " Цар Борис Трети Обединител ".
 Пловдив към този момент е европейска столица на културата Пловдив към този момент е европейска столица на културата
Официалното начало на българското домакинство беше обещано със спектакъла "Ние сме всички цветове " на построената за случая 30-метрова кула-сцена. Българска национална телевизия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР