Пловдив, Варна и Русе ще посрещнат догодина Волейболната лига на

...
Пловдив, Варна и Русе ще посрещнат догодина Волейболната лига на
Коментари Харесай

Пловдив приема Лигата на нациите

Пловдив, Варна и Русе ще посрещнат следващата година Волейболната лига на нациите.
Двубоите стартират в крайдунавския град от 21 до 23 май, където при дамите среща ще си дадат тимовете на Япония, Белгия, Съединени американски щати и България, отреди жребият. С това Русе ще бъде за повторно хазаин на конгрес от Лигата след дебюта си през 2017-а.
Следват дуелите при мъжете. В пловдивската зала „ Колодрума “ (14-16 юни) противници на „ лъвовете “ ще са Япония, Австралия и Италия, а идващия уикенд във Варна (28-30 юни) ще спорят Съединени американски щати и Иран и Сърбия.

„ За първи път Пловдив приема сходно събитие, само че сме сигурни, че шампионатът ще мине на доста високо равнище – съобщи Любо Ганев, вицепрезидент на родната федерация. – Получихме семейството с помощта на няколко фактора – отлична зала, голямо предпочитание от страна на общината да посрещне сходно съревнование, както и поради впечатляващия брой локални представители в Националния волейболен фенклуб на България, които ни оказват помощ по всевъзможен метод. “
Същевременно националите ни играят против Полша във Варна през днешния ден от 20,30 ч в финален мач от груповата фаза на международното. Очаква се „ Дружина полска “ да бъде подкрепяна от 3200 свои фенове, пристигнали за шампионата.
„ Полша е доста мощен противник, няма какво да се заблуждаваме – сподели селекционерът Пламен Константинов. – Сериозен тим, само че и ние имаме своите шансове. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР