Пловдив. Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския

...
Пловдив. Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския
Коментари Харесай

Върховният касационен съд остави в сила наказанията на петимата полицаи от Пловдив, обвинени в грабеж и подкуп

Пловдив. Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което са доказани наказванията на петима подсъдими полицейски чиновници, наказани за обир на цигари и взимане на рушвет,съобщиха за Радио " Фокус " - Пловдив от Апелативния съд.

Разузнавачът от Криминална полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив Петър Атанасов и служителят на реда от Общинска защита Стефан Модев са наказани на по 6 години отнемане от независимост. Съдът ги е лишил и от право да заемат служба в Министерство на вътрешните работи за интервал от 6 години. На Стефан Модев е наложена и санкция от 6000 лв..

Двамата са приети за отговорни в това, че през декември 2016 година в Пловдив, в съучастничество са направил обир на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лв. от владението на Метин Мустафа, с желание незаконно да ги присвоят, като са е използвали за това мощ и заплашване и грабежът е в огромни размери.

Полицаят Стефан Модев е приет за отговорен и по второ обвиняване за това, че на 15.03.2017 година в гр. Раковски, обл. Пловдив, в съучастничество с началника на районно управление (на МВР) Раковски Георги Илиев и служителите на реда от същото ръководство Валентин Гоцев и Желязко Колев, са взели рушвет от 10 000 евро от предприемача Метин Мустафа от Пловдив.

Съдът е осъдил началника на районно управление (на МВР) Раковски Георги Илиев на 5 години и отнемане от независимост и санкция в размер на 5 000 лв., като го е лишил от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 6 години.

Валентин Гоцев е наказан на 4 години отнемане от независимост, санкция в размер на 4000 лв. и отнемане от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 5 години.

Желязко Колев е наказан на 3 години условно отнемане от независимост с 5 години изпитателен период и санкция от 3 000 лв., като е лишен от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за 4 години.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР