Пловдив. В месеца на любовта пловдивчани създават емоционалната карта на

...
Пловдив. В месеца на любовта пловдивчани създават емоционалната карта на
Коментари Харесай

Пловдив: Проект насърчава жителите на града да споделят любовта

Пловдив. В месеца на любовта пловдивчани основават прочувствената карта на града, като означават местата, на които са разменили целувка. Проектът „ Mind the kiss “, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, е отдаден на любовта и градските пространства. Той се координира от италианската организация Cescot Veneto в партньорство с Confesercenti Bulgaria и Frase Contemporary Art и се осъществя от италианската фотографка Сабрина Белензиер. Това оповестиха от Фондация „ Пловдив 2019 “ . През сантименталния февруари екипът на „ Mind the kiss ” предизвиква жителите на Пловдив да споделят любовта. Един от незабравимите способи, по които могат да я запечатат, е да се включат в най-мащабното й картографиране. За да стане част от плана, всеки може да разгласява в профила си във Фейсбук фотография или къс видеоклип на обичаното си място като сложи #mindthekiss и не не помни да означи къде се намира, посредством изтъкване на географско състояние.
Местата и разменените на тях целувки се събират до март месец, като посредством тях екипът основава различен маршрут на града. В резултат прочувствената карта ще бъде показана по време на крайна галерия по плана на 6 април в читалище „ Алеко Константинов “.
Пътуването през символичните места на обич и обвързаност е фокусирано най-много в кварталите „ Кършияка “, „ Тракия “, „ Кючук Париж “ и „ Смирненски “, само че дава опция всяко особено пространство отвън тях също да бъде маркирано на картата. Изложбата ще показа елементи от тези градски места, които Сабрина Белензиер ще избере в серия от фотографии. Заедно с професионалните фрагменти, експозицията ще споделя и историите, които пазят местата живи посредством селекциониран списък от персоналните фотоси на участниците. За да добави атмосферата на самостоятелните и групови любовни монументи, в изложбата ще бъде включена и звукова апаратура с гласовете на пловдивчани и неповторимите им прекарвания. Посетителите ще могат да усетят предишното и сегашното в романтиката на града и да вземат със себе си „ Емоционална карта на Пловдив “, в която да търсят нови направления на любовта.
Романтичните истории и обичани места могат да се изпращат и на електронната поща на плана [email protected], както и да се оставят архивни фотоси и разкази от минали и сегашни мемоари в СКЛАД – новото място за просвета и изкуство в Тютюневия град на ул. Екзарх Йосиф 16.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР