Пловдив. В града беше открита нова зала от живата експозиция

...
Пловдив. В града беше открита нова зала от живата експозиция
Коментари Харесай

Пловдив: В града беше открита нова зала от живата експозиция на Природонаучния музей

Пловдив. В града беше открита нова зала от живата експозиция на Природонаучния музей. Тя включва 6 типа акули, 5 типа мурени, 5 типа скатове и 8 от най-отровните риби на света, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Залата бе открита от кмета на Пловдив Иван Тотев и заместника му Александър Държиков. Морският аквариум на Регионалния природонаучен музей – Пловдив продължава да обогатява видовия състав и да уголемява площта си, като се трансформира в най-атрактивният морски аквариум в страната. Посетителите ще могат да видят още забавни морски жители – омар, змиорка, попчета, морски кучки, морски език, риби жаби, морски крастваици и други
Амбициите на музея не се лимитират до тук. В бъдеще е планувано създаване на два огромни аквариума – от 7000 и 10 000 литра, в новата експозиционна зала. Регионалният природонаучен музей, взаимно със „ Зелени Балкани “ и Фондация „ Пловдив 2019 “ провежда целодневно събитие през днешния ден по случай Световния ден на водата и 45-годишнината от откриването на аквариума в музея. Събитията са подобаващи както за деца, по този начин и за възрастни.
От сутринта до 17.00 часа е проведена играта „ Животът във водата “ с лотария. Посетителите ще получават задача, която ще би трябвало да изпълнят по време на обиколката на музея, и ще я предават на излизане. На края на деня трима от посетителите с правилни и цялостни отговори в играта ще завоюват безвъзмездна прожекция в Планетариума.
До 15.00 часа посетителите ще могат да се включат в играта „ Летящи риби ”. Внушителни балони с хелий, ръководени с дрон, ще основават празнично въодушевление и ще „ плуват “ във въздуха за изненада и развлечение на дребни и огромни. Идеята се осъществя с помощта на Фондация „ Пловдив 2019 ”.
От 14.00 до 15.30 часа ще има Арт работилница за деца „ Хартиени рибки “, а от
16.30 до 16.45 часа ще бъде открита галерия на наградените рисунки в конкурс „ Влажните зони и климатичните промени в нашия регион “, проведен от „ Зелени Балкани “.
От 17.00 до 17.40 часа ще има Демонстрация „ Акваскейпинг “. Акваристът Тодор Мандев ще покаже на гостите някои от главните стъпки при декорирането на аквариуми.
От 17.40 до 18.00 часа ще бъде разсечена торта по случай 45-ата годишнина на аквариума на музея.
От 18.00 часа стартира прожекция на кино лентата „ Thank you for the rain “ в Планетариума на музея. Филмът преглежда казуса за климатичните промени през персоналната история на един кенийски фермер, той се излъчва гратис с помощта на Активист 38 и по самодейност на Зелени Балкани.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР