Пловдив. В Балабановата къща в Пловдив ще бъде представена изложбата

...
Пловдив. В Балабановата къща в Пловдив ще бъде представена изложбата
Коментари Харесай

Пловдив: В Балабановата къща ще бъде представена изложбата „Нивото на река Дунав в сантиметри“

Пловдив. В Балабановата къща в Пловдив ще бъде показана изложбата на Володя Казаков „ Нивото на река Дунав в сантиметри “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Дирекция „ Култура и културно завещание “ в Общината. Откриването ще се състои в 18.00 часа на 3 май.
„ Изложбата е предизвикана от несъществуващия от години бюлетин по националното радио. В него промените на реката бяха съобщавани на три езика за плуващите плавателни съдове. Роден съм на брега на тази река, там, където хълмовете от равнината прегръщат водите и в най-красивото място по поречието – град Оряхово. И тъй като от доста време не пребивавам там, от време на време тъгата побеждава, врътвах копчето на радиото, тъкмо в 15.00 ч, с цел да чувам бюлетина за река Дунав. Така от доста години се връщах на брега на моето детство и виждах още веднъж реката, във всички сезони, къпех се и потъвах във водите, гребях с лодките, плувах, летях с птиците. Този бюлетин бе птицата без граница, с която прелитах до реката и родния дом. Тази страст се пробвах да предам на картините си и нека съм съумял “, споделя създателят за изложбата.
„ Като член на Съюза на българските художници – секция “Живопис ”, Володя Казаков е измежду тези надарени създатели, които без да имат академично обучение творят и с гения си потвърждават силата на креативното ентусиазъм, непримиримост и предпочитание да рисуват “, прибавиха от Дирекция „ Култура и културно завещание “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР