Пловдив. В 12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив

...
Пловдив. В 12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив
Коментари Харесай

Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще бъде удостоена със званието Почетен гражданин на Пловдив

Пловдив. В 12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се състои тържествена гала, на която световноизвестната българска оперна прима и наша съгражданка - Соня Йончева ще бъде удостоена със званието " Почетен жител на Пловдив ", оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от общината.
П
о време на удостояването със званието ръководителят на Общински съвет - Пловдив инж. Александър Държиков ще връчи на Соня Йончева Почетен знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и уверение по пример, сложено в рамка.

Припомняме, че по предложение на кмета на Пловдив Здравко Димитров, Общинският съвет на Пловдив реши да удостои Соня Йончева със званието „ Почетен жител на Пловдив “ поради изключителния ѝ принос в региона на оперното изкуство и публичния живот, многочислени заслуги за развиването и популяризирането на културата и одобряване на националния и интернационалния авторитет на град Пловдив, както и за ангажираност и поддръжка на млади български оперни гении.

След седмица световноизвестната българска оперна прима ще излезе на сцена пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ дружно с краля на операта Пласидо Доминго на 31 август тъкмо в 20 часа. Те ще изнесат „ Гала концерт “ с известни арии от фамозни опери, подбрани особено за българската аудитория, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР