Пловдив. Училище Драган Манчов става основно технологично училище, съобщи пред

...
Пловдив. Училище Драган Манчов става основно технологично училище, съобщи пред
Коментари Харесай

Училище Драган Манчов в Пловдив става основно технологично училище

Пловдив. Училище " Драган Манчов " става главно софтуерно учебно заведение, заяви пред публицисти зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . То ще бъде първото главно софтуерно учебно заведение с IT профили, което ще надгражда Математическата гимназия.

" Идеята ни е да дадем още по-силен софтуерен профил, със засилено проучване на математика, базово програмиране и роботика, айти и инженерни предмети, тъй че да защитим реномето на учебното заведение и да надградим настоящия профил ", уточни Стоянов.

Тази година би трябвало да се разпореди проектирането на новата постройка на ОУ " Драган Манчов ".

“Има непокътнат терен от 10 дка за новото учебно заведение до МОЛ Пловдив в регион “Западен ". Очакванията са до края на годината и началото на другата да имаме механически план за чисто ново учебно заведение на независим терен, което е огромна стъпка напред ", добави Стефан Стоянов.

Така има действителен късмет Пловдив да има две нови здания на учебни заведения в близко бъдеще. “Очакванията ми са, че страната ще продължи да финансира този развой от предходната година и с наши общински средства да успеем да се осъществят тези обекти, а за какво не и още ", сподели още зам.-кметът.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР