Пловдив. Тази година се честват 100 години от създаването на

...
Пловдив. Тази година се честват 100 години от създаването на
Коментари Харесай

ЕСК „Морски сговор“ в Пловдив стана на 30 години, партнира със Спортния диспансер

Пловдив. Тази година се празнуват 100 години от основаването на пловдивския клон на „ Морски сговор ” и 30 години от възобновяване на елитния състезателен клуб в Пловдив, оповестиха от организацията . В момента негов ръководител е доцент доктор Иван Соколов – учител по стопанска система и мениджмънт във Варненския свободен университет, ръководител на Борда на шефовете на Международния пловдивски панаир и почетен консул на Чехия в Пловдив. Чете лекции по обществени и корпоративни финанси.

Още със старта си Сговорът под тепетата е един от най-активните в страната, Дейността му е колоритна, а любовта към спорта и просторните водни площи стартира да сплотява от ден на ден пловдивчани за културния, икономически и здравен прогрес на страната ни.

В годините на тоталитаризма „ Морски сговор “, въпреки и импровизирано, продължава да съществува посредством приемника си „ Морски клуб ”- Пловдив. През 1992 година по самодейност на Петър Нейчев, Стефан Цветков и Димитър Енев елитната спортна организация е възобновена. Тогава за ръководител на УС е определен доктор Гарабед Томасян, кмет на Пловдив от 16 октомври 1991 до 1 ноември 1995. Актуален слоган на организацията е „ Ние спортуваме, забавлявайки се “. В съвета влизат архитекти, банкери, бизнесмени, офицери, предприемачи, а измежду имената на учредителите, които са 54 души, са познати спортисти, лекари, публицисти, професори.

Приет е правилник и концепцията за знак на ЕСК „ Морски сговор “ е знак на ръка с три разперени пръста, а кутрето и палеца се събират и образуват колело, които значи „ България на три морета и Охридското езеро “. Определени са и главните спортове: плуване, футбол, тенис, триатлон, авторали, с цел да се прибавят по-късно към тях баскетбол, колоездене и водолазен спорт.
Ключовата дума за сдружението е „ сговор ” - съществуването на обща концепция и на обща обич, която сплотява хора от разнообразни прослойки и възрасти. Клубът приема и извършва един кондензиран състезателен календар, без да се лута в търсене на нови ориентири, тъй като основните цели са предначертани още преди столетие. Това, че спортуват, забавлявайки се, не значи, че единствено гонят топката по терена за лично наслаждение, а с цел да създадат такава организация на сходни надпревари, където присъединяване да бъде всеобщо и съответният спорт да печели повече последователи и почитатели.

Известните със своята щедрост публични персони, са обединени от концепцията „ Здрав дух в крепко тяло “. А някогашният Спортен диспансер настоящия Медицински център за рехабилитация и спортна медицина е мястото, където се събират, с цел да спортуват под медицински надзор и наблюдаване от лекарите експерти по спортна медицина. Поради разнородния възрастов състав на ЕСК „ Морски сговор “, управлението осъзнава важносттта на лекарското наблюдаване, както и на постоянните лабораторни и функционални проучвания.

В момента Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) е още по-привлекателен от преди, с помощта на неговия шеф доктор Влатко Глигоров д.м., който възвърне водните процедури (водни пътеки, водни колела, хидромасажни вани с тангентор), споделят от елитния клуб. На разположение на членовете на „ Морски сговор “ са масажните студиа, профилираните кабинети за възобновяване на спортни контузии – текар терапия, лимфодренаж, басейните, сауната и други

Работим в отлична колаборация с представителите на елитния клуб, сполучливо развиваме взаимна активност и неведнъж сме подпомагани по разнообразни способи, в това число и финансово, съобщи доктор Влатко Глигоров д.м.

Д-р Влатко Глигоров, дм е роден в Босилеград, Западните покраини, Сърбия.
Завършва междинното си обучение „ Физиотерапевт “ през 1989 година в Средно здравно учебно заведение в Белград, Сърбия. През 1995 година приключва Медицински университет София, където придобива „ Магистърска степен по медицина “, а през 1999 година придобива „ Специалност по Акушерство и гинекология “ в СБАЛАГ " Майчин дом " - София. През 2010 година пази просветителна и научна степен „ Доктор по медицина “. През 2016 приключва следдипломна подготовка във ФОЗ – София, през 2017 - „ Магистратура по Здравен мениджмънт “ във ВУАРР - Пловдив.

Д-р Влатко Глигоров, дм, е хоноруван учител в Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “- Бургас във Факултета по публично здраве и здравни грижи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР