Пловдив става поредният град, в който лятното кино ще бъде

Пловдив става поредният град, в който лятното кино ще бъде ...

Кино под звездите в парковете на Пловдив.


Пловдив става поредният град, в който лятното кино ще бъде част от горещите нощи. От 25 юли до 5 август в града под тепетата ще бъдат прожектирани 10 филма на няколко атрактивни места на открито - Царсимеоновата градина, Рахат тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и зона Плажа в коритото на р. Марица.
Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и европейското кино. Ще гледаме тематичната комедия "Летовници" на режисьора Ивайло Пенчев, съвсем новите ленти "Привличане" на Яна Маринова и Башар Рахал и "Революция Х", където на екрана ще видим звездно присъствие - Димитър Бербатов, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Гери Никол в първата си филмова роля.
Другото българско заглавие е "Дъвка за балончета", който връща сладките спомени от края на 80-те и 90-те г. В програмата са включени два испански и два френски филма - "Операция "Златна раковина" и "Племето" ще ни разсмеят в типичен испански стил, а "Да играеш мъртъв" и "Гийом, момчета, заповядайте на масата" ще ни замислят за  шегите на живота. Италианското заглавие е черната комедия "Перфектни непознати". Филмовият маратон ще завърши с прожекция на руския хит "Кухня: Последната битка". Всички прожекции ще се осъществят в паркове със свободен вход. Екранът е с размери на двуетажна сграда. Прожекциите започват в 21 ч.

 

 

Източник: duma.bg