Пловдив. Спортният директор на Марица Пловдив Владимир Котев коментира пред

...
Пловдив. Спортният директор на Марица Пловдив Владимир Котев коментира пред
Коментари Харесай

Владимир Котев: Надявам се да покажем, че мястото ни е в Шампионската лига и да бъдем претенденти за класиране на елиминациите

Пловдив. Спортният шеф на Марица Пловдив Владимир Котев разяснява пред volleymaritza.bg жребия в шампионата за Шампионската лига. Шампионките попаднаха в група D дружно с тимовете на френския Безие (Безие), съветския Динамо – Ак Барс (Казан) турския Фенербахче (Истанбул).

„ Хубаво е, че знаем към този момент всичките тимове и няма да чакаме отбор от квалификациите. Всеки един от тимовете си има своите достолепия и се надявам да покажем, че мястото ни е в Шампионската лига и да бъдем кандидати за местата даващи право да продължим към елиминациите. Фенербахче влиза в ролята на любимец, тимовете на Безие и Динамо имат също своите достолепия. Традиционно неуместни са френските тимове за нас. Френския волейбол има характерен жанр на игра и не може да се каже, че е комфортен за нашите състезатели. Надявам се още в първия кръг във Франция да извлечем максимума. Динамо е тим, за който няма потребност да хвърляме суперлативи. Това е отбор, който постоянно се борите за първите места в Русия и европейските шампионати. Единственото неприятно за нас ще е пътуването до там “, съобщи спортния шеф на Марица за упованията след жребия.

„ Този сезон мачовете ще се играят на разменено посещение. Нашето предпочитание и на всичките фенове на волейбола е да няма балони. Определено на разменено посещение качеството на волейбола е по-високо. По-добре е един тим да се готви избран интервал от време за даден мач, а не за един шампионат, в който ще срещне три разнообразни противника. Първият мач ще бъде на 24 или 25 ноември и започваме с посещение на Безие “, съобщи Котев за формата на шампионата през този сезон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР