Пловдив спечели наградата Екообщина 2018“ в категорията Устойчиво управление на

...
Пловдив спечели наградата Екообщина 2018“ в категорията Устойчиво управление на
Коментари Харесай

Пловдив е Екообщина 2018

Пловдив завоюва премията " Екообщина 2018 “ в категорията " Устойчиво ръководство на битовите боклуци " в раздела за огромна община. Отличието бе връчено на заместник-кмета " Общинска стопанска система, опазване на здравето, екология и ръководство на отпадъците " Розалин Петков от посланика на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел нощес на гала във Френския институт в София.

Конкурсът се провежда от френското посолство в партньорство с Министерството на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройство и е под патронажа на президента на Република България.

Пловдив бе отличен за сполучливата и поредна политика, която общината осъществя в региона на ръководството на отпадъците, разделното събиране и огромната степен на оползотворяване на отпадъците – над 40 %. Журито оцени високо и плановете на община Пловдив за събиране на отпадъците от заведения за хранене, за домашното компостиране, монтирането на подземните контейнери, съществуването на площадка за предаване на боклуци от семействата, осведомителните акции и други действия в тази посока.

От министерството на околната среда и водите бе връчен чек за работно посещаване във Франция на двама представители на Община Пловдив в края на ноември.

Това е третото издание на състезанието " Екообщина “. Наградите на церемонията нощес бяха връчени от дипломат Ерик Льобедел, заместник-министъра на околната среда Атанаска Николова и заместник-министъра на районното развиване Деница Николова.

Сред останалите отличени са общините са Бургас, Добрич, Павликени, Кнежа и Етрополе.  За първи път бяха наградени и неправителствени организации в новата категория " Спорт и гражданско общество ". Отличията бяха връчени на Ruse Go от Русе и " Черно море ултра " от Варна. България е втората страна в света, в която Франция осъществя платформата за разговор сред институциите " Екообщина ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР