Пловдив. Собствената безопасност трябва да е първата грижа на човек

...
Пловдив. Собствената безопасност трябва да е първата грижа на човек
Коментари Харесай

Никола Дойчев, „Пловдив 112“: Собствената безопасност трябва да е първата грижа на човек по време на мащабни събития като „Hills of Rock“, няма нужда да се правят геройства

Пловдив. Собствената сигурност би трябвало да е първата грижа на човек по време на огромни събития като „ Hills of Rock “, няма потребност да се вършат геройства. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Никола Дойчев, специалист по първа помощ към Доброволно формирование „ Пловдив 112 “ и Община Пловдив, които за поредна година ще се грижат за застраховане здравната сигурност на посетителите по време на фестивала, в дните 28-30 юни. Предвид прогнозите за фестивалните дни, Дойчев уточни, че Доброволно формирование „ Пловдив 112 “ е подхванало всички вероятни ограничения за предварителна защита от високите температури на околната среда. „ Провели сме особено създадено образование за събитието. Разгледали сме евентуалните проблеми, които могат да зародят с физическото и менталното положение на човек. Набелязали сме по този начин наречените „ червени “ зони на мероприятието. С две думи – готови сме “, акцентира той.
Никола Дойчев посъветва посетителите на фестивала да се снабдят със слънцезащитни артикули, светла шапка и наложително щедро количество минерална вода. „ Казвам вода, тъй като газираните питиета и алкохолът не спомагат хидратирането при високите температури, както някои хора считат. Голяма неточност също е утоляването на жаждата с бира. Бирата е значителен диуретик и тъкмо заради този факт има риск от утежняване на положението при дехидратация. Не са изключени положения като топлинен удар, безоблачен удар, разнообразни типове изтощения и други, провокирани от температурите на околната среда. Съветвам посетителите да потърсят подпомагане от нас при такава симптоматика на такива положения, провокирани от високата температура, като главоболие, гадене, повръщане, нарушено потоотделяне, нетърпимост към светлина и светлинни обекти, неволеви треперения на обособени мускулни групи, по този начин наречените крампи, и други “, уточни той.
На въпрос по какъв начин хората да обезпечат своята сигурност в тълпата, Дойчев отговори, че тази грижа е и самостоятелна. „ Трябва да се внимава от удари в главата, съответно в основата на черепа и тила, също от удари в коремната част и торса. Те биха навредили най-вече за положението на човек. Трябва всеки един да се погрижи самостоятелно за своята сигурност в тълпата “, осведоми специалистът.
По време на фестивала „ Hills of Rock “ екипите на Доброволно формирование „ Пловдив 112 “ ще бъдат облечени в червени облекла с надпис, съдържащ името на формированието. „ Ще бъдем ситуирани на основни места по цялата зона на събитието. Ще имаме и един стационарен пункт, на който постоянно ще има хора. Той ще бъде обозначен и на картите на събитието, като всеки един от посетителите ще знае за него. Хората постоянно могат при потребност да ни потърсят на стационарния пункт или да алармират на наш чиновник по другите мобилни основни позиции в границите на събитието “, уточни още Никола Дойчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР