Пловдив. Служители на пловдивската полиция проведоха дискусия за избора на

...
Пловдив. Служители на пловдивската полиция проведоха дискусия за избора на
Коментари Харесай

Служители на пловдивската полиция проведоха дискусия за избора на младите хора, свързан със злоупотребата с психоактивни вещества

Пловдив. Служители на пловдивската полиция организираха полемика за избора на младежите, обвързван със злоупотребата с психоактивни субстанции, заяви за Радио „ Фокус “ - Пловдив представителят на ОДМВР. Инспектор-детска педагогическа стая и криминалист провокираха осмокласници от „ Професионалната гимназия по битова техника “ в Пловдив да се замислят над главните житейски правила, въведени в обществото, пристъпването на които води до наказателна отговорност.

В часа на класа, под формата на разнообразни игри, младежите бяха предизвикани сами да стигнат до извода, че разпоредбите са въведени, с цел да се съблюдават, а нарушаването има последици както за причинителите, по този начин и за хората към тях. Тийнеджърите споделиха, че в тази възраст се пробват да бъдат разнообразни и с цел да бъдат харесвани, да се почувстват значими измежду връстниците си мъчно осъзнават, че с сходен избор могат да попаднат в бездната на зависимостите. Страха, недоверието, възприятието, че няма да бъдат разбрани, както и неналичието на събеседник по тематиката са измежду факторите, които трансформират подобен опит в непрекъснат избор. След полемиката учениците бяха безапелационни, че вниманието, обичта, грижата или лекарството се трансформират в отрова, щом дозата им бъде превишена.

Фокусът на акцията „ Избери живота “ на пловдивската полиция са възпитаници от 14 до 19 години-възраст, в която децата са склонни да опитват, без да осъзнават следствията от избора си. Инициативата цели универсална предварителна защита посредством диалози с деца, учители и родители по тематиката.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР