Пловдив. Служители като Полицай на годината 2018“ мл. инсп. Стойчо

...
Пловдив. Служители като Полицай на годината 2018“ мл. инсп. Стойчо
Коментари Харесай

Ст. комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: Служители като „Полицай на годината 2018“ мл. инсп. Стойчо Яковски трябва да бъдат пример за подражание в българската полиция

Пловдив. Служители като „ Полицай на годината 2018 “ мл. инсп. Стойчо Яковски би трябвало да бъдат образец за подражателство в българската полиция. Това сподели пред публицисти старши комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, във връзка наградения полицейски чиновник от бранш „ Пътна полиция “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . „ През актуалната година младши контрольор Стойчо Яковски участваше извънредно интензивно в превантивните действия по пътна сигурност, като работата му беше ориентирана най-много в учебните заведения с подрастващите, предвид на това да им се изградят трайни привички и защитни реакции на пътя тогава, когато се движат без техните родители. Това не бе единствената причина за тази номинация на Стойчо Яковски. По време на демонстрацията на Специализираните полицейски сили Пловдив във връзка професионалния празник на полицията, той избави живота на дете. Във всички негови дейности в оня миг се видя професионализма му, видяха се подготовката, характера, смелостта и решителността в една такава обстановка да се реагира съответно и доста вярно. Това ме кара да се усещам горделив, че работя с такива чиновници “, сподели старши комисар Атанас Илков.
Той разяснява, че в обстановка като тази, при която е заплашен живота на дете, няма образец по който да се реагира. „ Не всеки има смелостта да поеме тази отговорност. Това в действителност е едно рутинно деяние, което полицейските чиновници вършат съвсем всекидневно на пътя. За мен Стойчо Яковски може да се гордее от съвършено свършената работа. Случилото се с детето през ноември и подхванатите дейности от наш чиновник са илюстрация на всичко това, което служителите на реда вършат непрекъснато, само че никой не вижда. Тази обстановка въплъти ежедневните отговорности, задължения и дейности на полицейските чиновници “, уточни Илков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР