Пловдив. След настъпването на демокрацията приключи трудовата дейност за хората

...
Пловдив. След настъпването на демокрацията приключи трудовата дейност за хората
Коментари Харесай

Велик Атанасов, Съюз на слепите в България-Пловдив: След настъпването на демокрацията приключи трудовата дейност за хората със зрящи проблеми

Пловдив. След настъпването на демокрацията завърши трудовата активност за хората със зрящи проблеми. Това разяснява за Радио „ Фокус “-Пловдив Велик Атанасов, ръководител на районната конструкция на Съюза на слепите в България в Пловдив във връзка Международния ден на белия бастун, който означаваме в днешния ден. „ Много малко хора съумяват да се осъществят в разнообразни институции, институции и така нататък Основната част от хората разчитат на обществените пенсии, които получават от страната. Те са някъде към 250-300 лв. “, сподели още Атанасов. Той изрази вяра животът на незрящите хора да се подобрят след приемането на новия Закон за персоналната помощ, в който се планува да се включат персонална помощ, асистенти, домашни помощници. По отношение на инфраструктурата в Пловдив Атанасов означи, че към момента тя не е налична за хората със зрящи проблеми. Със съдействието на Община Пловдив там, където има огромни кръстовища, да има звукови устройства, с цел да могат хората да пресичат булевардите. „ Но има още доста да се желае във връзка с тротоарите, достъпа до институциите. Надяваме се за бъдеще да се вземат решение тези проблеми. Има тротоари в града, които не са направени “, съобщи Атанасов. Той заключи, че страната би трябвало да бъде съпричастна към тази категория хора.
Около 720 души членуват в районната конструкция на Съюза на слепите в България в Пловдив. По мотив Международния ден на белия бастун структурата провежда проява на използването на белия бастун на площада пред Пощата във връзка Международния ден на белия бастун. „ Незрящите хора употребяват белия бастун за напредване. Правим го за да могат жителите да се срещнат, че когато виждат човек с бял бастун, той е незрящ и в случай че се наложи, да му се окаже подпомагане “, сподели още Атанасов.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР