Пловдив ще проведе едно превъзходно Световно първенство по гребане за

...
Пловдив ще проведе едно превъзходно Световно първенство по гребане за
Коментари Харесай

Пловдив е готов да приеме световното първенство по гребане за мъже и жени



Пловдив ще организира едно великолепно Световно състезание по гребане за мъже и дами през септември. Около тази теза се сплотиха техническият шеф на Международната федерация по гребане (FISA) Светла Оцетова, Камерън Алън, учредителен управител на FISA и техническият пратеник за шампионата Бернт Шумахер, които инспектираха подготовката на организационния комитет.

Вече се е срещнах с опциите за тренировки, превоз, изхранване, отмора и възобновяване на състезателите. Смятам, че имате опит, който е задоволителен, с цел да извършите едно великолепно спортно събитие, сподели Алън.

Когато на последния конгрес на FISA Пловдив не съумя да получи идващото огромно Световно състезание по гребане поради неналичието на втори канал, това провокира отчаяние измежду огромните тимове, описа Светла Оцетова.


Заместник-кметът Георги Титюков напомни, че общината е спечелила правосъдните борби за реализацията на втория гребен канал и чака през март и последното решение на Върховния административен съд, което ще бъде дефинитивно.

Ние към този момент сме заделили 0,8 милиона лв. за залесяване на 650 декара гора в екопарк " Марица ", който е наоколо до гребните трасета. Пловдив има подготвеност да влага общо 4,2 милиона лв. за второто гребно трасе, което в по-голямата част от годината ще служи за отдих на пловдивчани с над 20 водни атракции. Не е действително да чакаме обаче, че то ще бъде готово до септември, когато стартира Световното състезание по гребане. Община Пловдив ще би трябвало да изчака решението на съда и след това ще разгласи социална поръчка, за която евентуално също ще има правосъдни разногласия, съобщи Титюков.

Атанас Димитров, член на Управителния съвет на Българската федерация по гребане, описа за подготовката на българските гребци за Световното състезание.

От предходната година състезателите ни се готвят по нова методика и чакаме три от българските лодки да доближат финали, а една от тях да донесе орден. За нас това огромно съревнование е значимо и като метод да разпространяваме нашия спорт и привличане на повече деца в гребните лодки, сподели Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР