Пловдив ще остане зелен и в плана на града това

...
Пловдив ще остане зелен и в плана на града това
Коментари Харесай

Премиерът обеща на пловдивчани, че паркът в Кършияка няма да се застроява

" Пловдив ще остане зелен и в проекта на града това остава парк. Уверих жителите на пловдивския регион " Северен ", че няма да се допусне застрояване, с което хората да бъдат ощетени от позиция на парковете. Другото нещо, което ще вършим с министъра на финансите, е околовръстното на Пловдив. "

Това написа във фейсбук министър председателят Бойко Борисов. Той се срещна през днешния ден с протестиращите поданици на пловдивския кв. " Кършияка ", съобщи " Фокус ". Преди няколко дни министър председателят Борисов разгласи, че желае на място да обещае на недоволните, че частният терен ще бъде непокътнат и озеленен.

" Разкрихме пъклените проекти, че желаеха нашият парк да се застроява. Реагирали сме в точния момент, основали сме комитет, два месеца се борим. Тъй като битката е неравностойна - против нас стоят хора с доста пари, се обърнахме към Вас, нашия министър председател, за помощ. Лично ние имаме вяра единствено на Вас ", обявиха представители на инициативния комитет. На премиера бяха връчени всички документи, събрани от комитета, във връзка със градежа.

" Местната власт през днешния ден има доста значима работа - пратил съм ги да посрещат гостите. Общината е по работа, другояче да е тук ", съобщи Борисов в отговор на въпрос на присъстващите за какво на срещата няма представители на Община Пловдив, с изключение на районния кмет. (Вероятно министър председателят има поради визитата на папа Франциск в Раковски - б.р.)

През март жителите на кв. " Кършияка " излязоха на митинг против застрояването на парка и всеобщата сеч на дървета там. Тогава протестиращите се подписаха под петиция, в която се упорства общината да си върне собствеността на парка, да го облагороди и да бъдат осъдени отговорните за поголовната сеч на дървета в него, осъществена през последните дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР