"Пловдив сериозно изостава по ръста на доходите от другите големи

...
"Пловдив сериозно изостава по ръста на доходите от другите големи
Коментари Харесай

Славчо Атанасов в дебата по Нова: По-високи доходи за пловдивчани чрез бързо обслужване на бизнеса и прозрачни обществени поръчки

"Пловдив съществено изостава по растежа на приходите от другите огромни градове и най-много от София, заплатите са сензитивно по-ниски. Общината може да подтиква повишението на приходите на пловдивчани, като насочи внимание към проблемите на бизнеса.

А бизнесът желае три неща – стремително административно обслужване, ясни и транспарантни публични поръчки и да не бъде подлаган на политически рекет от партийните централи.

В моя мандат като кмет, аз съм спазвал тези правила и ние сме работили сполучливо с пловдивския бизнес. По никакъв метод не допуснахме съмнителни публични поръчки, не работехме единствено с няколко богоизбрани компании. Ще подкрепим и в този момент пловдивския бизнес, с цел да може той да се развива бързо и надлежно да заплаща по-високи заплати на хората.

Със страдание ще напомня, че още през 2010 година, като кмет предложих да влезе в закона правилото на безмълвното единодушие, само че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха предлагането. А с него щяхме да затворим вратата на корупцията. "

Така претендентът за кмет на Пловдив от ВМРО-БНД и НФСБ Славчо Атанасов стимулира своите цели по отношение на повишение на приходите и развиването на бизнес средата в Пловдив. На извършения спор по Нова телевизия, по отношение на бизнеса, претендентите разясниха и опцията за присъединение към Пловдив на близките изкуствени общини „ Марица “ и „ Родопи “.

"Битката за това териториално присъединение я започнахме аз и предходният кмет доктор Чомаков. Но би трябвало ясно да се каже и хората да знаят, че такава процедура не е елементарно да се направи. Първо са нужни законодателни промени, а по-късно и присъединяване на всички огромни институции в страната – президентство, министерски съвет, парламент и едвам най-после са общините.

И друго би трябвало да се знае, териториалното присъединение няма да реши казуса с ниските заплати в Пловдив. Нужно е да се насърчава бизнесът и ролята на общината тук е огромна, тъй като посредством своите политики тя може да обезпечи финансова непоклатимост и добър бизнес климат, което пък води до положителните резултати на компаниите. Нещата са взаимно свързани ", изясни своята тактика Славчо Атанасов.

И напомни, че поради слабата работа на сегашната общинска администрация, броят на туристите през 2019 година е понижен с 20 000 съпоставено с 2018-а. А по думите на ръководещите в Пловдив, милиони туристи трябваше да посетят Европейската столица на културата, добави Славчо Атанасов.

На въпрос за данъчната политика, която ще води като кмет, той отговори по този начин: „ Моята максима е, че високите налози не пълнят хазната. Аз демонстрирах по какъв начин Пловдив може да се ръководи сполучливо с ниски налози, без огромни заеми и с политика ориентирана към жителите. Не инцидентно Пловдив беше избран от синдикатите като най-социалният град в България.

Аз не съм отстъпил от тези мои правила и ги изповядвам и в този момент. Пловдивчани ще имат обективни налози за всички. Няма по какъв начин налозите и таксите за колите и такса боклук да са по-високи от софийските и да не дават отговор на закона. Ние изрично ще променим това. “

За решаването на един от най-тежките проблеми на Пловдив – тапите и неналичието тук-там за паркиране, Славчо Атанасов разяснява следното: „ В моя мандат ние направихме над 7500 нови паркоместа и това беше част от решаването на казуса. Но идващият кмет не продължи тези ограничения.

Сега най-удачното е да се създадат буферни зони за паркиране по кварталите, наоколо до центъра също и да се изградят модулни етажни паркинги, които се построяват за дни, лесни са за обслужване и не заемат доста пространство. Така за незначителен период от време ще реализираме позитивен резултат с паркирането. А що се отнася до трафика в града като цяло, тук ограниченията са сложни и преди всичко ще ревизираме Центъра за ръководство на трафика, електронните му системи и по този начин наречените умни светофари, които не работят като такива.

Светофарната система в целия град ще бъде програмирана отначало и по различен принцип, друг от настоящия. “

Славчо Атанасов съобщи, че изрично ще ревизира и осъществяването на целия Транспортен план за 44 милиона лв., който трябваше да внедри системата за надзор на трафика и безкондукторното таксуване, които по този начин и не заработиха. Този план бе извоюван в моя мандат и по-късно чудовищно сгрешен при осъществяването му от идната администрация, добави Ататасов.

В тази връзка претендентът на ВМРО-БНД и НФС за кмет на Пловдив разяснява и желанието си изцяло да преструктурира системата на всеобщия градски превоз в града. "От Европа в този момент се отпускат 400 милиона лв. за електрически превоз. Ние ще създадем общинска компания тъкмо за електротранспорт, която да кандидатства и да спечелим средствата, с цел да изградим съвременен електротранспорт за пловдивските жители. Така ще облекчим и замърсяването на въздуха ", добави Славчо Атанасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР