Пловдив. С участието си в Международния технически панаир в Пловдив

...
Пловдив. С участието си в Международния технически панаир в Пловдив
Коментари Харесай

Старши комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: С участието си в Международния технически панаир искаме да намалим пътния травматизъм и да подобрим пътната обстановка в областта

Пловдив. С присъединяване си в Международния механически панаир в Пловдив желаеме да стигнем до оптимален брой хора, които да чуят нашия зов, като по този метод да понижим пътния травматизъм и да подобрим пътната конюнктура в региона. Това сподели за Радио „ Фокус ”-Пловдив шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, във връзка акцията за безвредно придвижване „ Отговорни на пътя “. На щанда, проведен в границите на акцията, са изложени огромен листовки и брошури, свързани с осведомителната акция за безвредно шофиране, в които може да се видят всички санкции, които законът планува при нарушаването му. Водачите на моторни транспортни средства и бъдещите водачи могат да видят какви наложителни документи и стикери би трябвало да имат при придвижване по пътищата, както и някои от най-често срещаните забрани.
На откритата площадка доброволци от БЧК коментират по какъв начин да се окаже първа помощ на потърпевш при ПТП, а със специфични очила може да се направи тест-симулация за това какви промени настъпват в организма,когато се използва алкохол. В акцията на ОДМВР и „ Пътна полиция ” взе участие и българския авто играч и нееднократен първенец Илия Царски. „ Той е тук с цел да насочи своя апел към водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, с цел да понижим жертвите на пътя ”, съобщи Илков. Според него най-честа причина за тежките пътнотранспортни катастрофи е високата скорост, използването на алкохол и опиати и погрешно изпреварване. „ Нашата отговорност на пътя е да караме рационално и да не позволяваме тези случая ”, сподели още Илков.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР