Пловдив. С церемония по връчване на пагони на над 100

...
Пловдив. С церемония по връчване на пагони на над 100
Коментари Харесай

Бригаден генерал Явор Матеев: С церемония по връчване на пагони на над 100 новопроизведени офицери и сержанти ще започне празника на Гарнизон Пловдив

Пловдив. С гала по връчване на пагони на над 100 новопроизведени офицери и сержанти ще стартира празника на Гарнизон Пловдив, който се отбелязва на 4 юли. Това заяви пред публицисти, командирът на 68-ма бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив. Според Матеев тъкмо в 9.00 часа в подготвителния център на бригадата ще бъдат нараснали в звание десетки офицери, а 156 редови бойци ще станат сержанти. „ Гарнизон Пловдив е най-големият в страната, във връзка с армия и военнослужещи. Тук се намират три от шестте съществени съединения на Българската войска “, сподели още бригаден военачалник Явор Матеев.
От 18.00 часа представителни блокове на главните формирования на пловдивския гарнизон ще вземат присъединяване в празнично шествие, което ще премине през основната улица на града, стигайки до площад централен, където ще бъдат посрещнати от формалните лица и командирите на „ Специалните сили “. Към 18.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника военнослужещите доблестно изпълнили войнския си дълг, по прочут като паметника на Гюро Михайлов. Веднага по-късно пловдивският митрополит Николай ще отслужи заупокойна молитва на същото място. Програмата на празника ще продължи с тържествено събрание-концерт с начален час 19.00 в постройката на пловдивската филхармония. В него ще вземат участие актьори от представителния отбор на въоръжените сили, духовия оркестър на пловдивския гарнизон, както известни гости-солисти от близкото минало. В 21.15 е кулминационната точка на празника на Гарнизон Пловдив, когато ще се организира тържествената заря-проверка на площад Централен.
Гости на събитието ще са зам.- ръководителят на Народното събрание Цвета Караянева и военният министър Красимир Каракачанов. Поканени са и депутати от комисията по защита, както и всички живи командири на разформированата Втора българска войска. На събитието ще бъдат и представителите на локалната власт, както и доста общински съветници.
Кристиян ГАРОВ

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР