Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната

...
Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната
Коментари Харесай

Пловдив: С поклонение и полагане на венци и цветя в града ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски на 18 юли

Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя в Пловдив ще бъде почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Дирекция „ Култура и културно завещание “ към Общината. Поклонението ще се състои от 10.00 часа на 18 юли. Слово ще произнесе доктор Петко Георгиев – основен библиотекар на Народна библиотека „ Иван Вазов “, секретар на Комитет „ Родолюбие “ и отдалечен роднина на Апостола. Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция вземат участие представителни формирования от Пловдивския гарнизон, боен духов оркестър, венценосци, членове на ОК „ Васил Левски “ и комитет „ Родолюбие “.
За присъединяване в общоградското честване на 182-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то Народно събрание, кметът на община Пловдив, Областният шеф Здравко Димитров, ръководителят на Общинския съвет, командирът на Силите за специфични интервенции и шеф на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, представители на армията, църквата, политически и публични организации, членовете на Общински комитет „ Васил Левски “ и комитет „ Родолюбие “, както и жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР