Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната

...
Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната
Коментари Харесай

В Пловдив ще бъдат отбелязани 146 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея в парк „ Бунарджика “ в Пловдив от 11.00 часа ще бъде маркирана 146-та годишнина от трагичната крах на Апостола на Свободата Васил Левски. Това оповестиха от Община Пловдив . Преди това, в 10.00 часа, в Църквата „ Св. св. Петър и Павел “ ще бъде отслужена панихида.
Слово пред паметника ще произнесе Христо Христов от Общински комитет „ Васил Левски “ Пловдив, а водещ на възпоменателното събитие ще е актрисата от Драматичен спектакъл – Пловдив – Мария Генчева.
В церемонията по традиция ще вземат участие представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, боен духов оркестър и венценосци, членове на Общински Комитет „ Васил Левски ”, Пловдив и Комитет „ Родолюбие ”.
В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, ръководителят на Общинския съвет-Пловдив, регионалният шеф, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната администрация, кметове на региони, публичният медиатор за община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, просветителни и културни институции, политически и публични организации, жители и медии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР