Пловдив. С 29 милиона лева лева подпомогнахме Министерството на земеделието

...
Пловдив. С 29 милиона лева лева подпомогнахме Министерството на земеделието
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Благодаря на хората, които не се подведоха по популистките приказки на опозицията за чумата по свинете

Пловдив. С 29 милиона лв. лева подпомогнахме Министерството на земеделието за погашение на компенсации, обезщетения и всичко обвързвано с използването на ограниченията за битка с африканската чума по свинете. Това сподели пред публицисти на разкопките на Малтепе министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . „ Създадена е организация за оптимално бързо погашение, с признателност към хората от селските региони, които не се подведоха по популистките приказки на опозицията “, сподели Борисов. Той разясни, че компенсациите ще се изплатят по пазарни цени на фактурите, на които стопаните са продавали месото. Премиерът добави, че в случай че не стигнат тези средства ще дадат и още. „ Освен това ще бъдат изплатени и по 300 лв. за стерилизация на дворовете. Изплащането ще стартира от 1 септември “, посочи министър- ръководителят.
Бойко Борисов заяви още, че през днешния ден Министерски съвет е дал своя вот и средствата за провеждането на изборите, в размер на близо 71 млн. лв..
Той прегледа археологическите разкопки на Малтепе край Пловдив, като означи, че имаме прелестни археолози, които държавното управление постоянно ще подкрепя.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР