Пловдив. РИОСВ – Пловдив провери кариери край с. Шишманци, общ.

...
Пловдив. РИОСВ – Пловдив провери кариери край с. Шишманци, общ.
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив откри незаконна кариера за добив на инертни материали край Шишманци

Пловдив. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ревизира кариери край с. Шишманци, общ. Раковски, откакто се самосезира от мнения на жители в обществените мрежи за запрашаване на обитаемото място, идващо от тях, оповестиха от пресцентъра на районната ревизия . При инспекцията, целяща реализиране на надзор по реда на Закона за чистотата на атмосферния въздух на 5 септември, екоекспертите се натъкват на противозаконна кариера край селото.
На място те откриват, че една от настоящите кариери в региона на селото е противозаконна – няма публично предоставена концесия от Министерството на енергетиката (МЕ), легализираща активността й. Констатирано е, че в парцела има трошачно-сортировъчна апаратура, която работи и сега на инспекцията. Извършва се рандеман, преправка и изнасяне на скална маса от противозаконния обект.
Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив неотложно е алармирала за случая Министерството на енергетиката (което се явява способен орган по Закона за подземните богатства), както и кмета на община Раковски. Реакцията на МЕ е незабавна. Оттам са подхванали инспекция на място и са постановили неотложно прекратяване на активността.
Предстоят следствени дейности по случая.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР