Пловдив. Процесът на децентрализация на местната власт трябва да стигне

...
Пловдив. Процесът на децентрализация на местната власт трябва да стигне
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Процесът на децентрализация на местната власт трябва да стигне и до най-малките населени места

Пловдив. Процесът на децентрализация на локалната власт би трябвало да стигне и до най-малките обитаеми места. Това сподели пред публицисти в Пловдив омбудсманът Мая Манолова, която участва на срещата на Националното съдружие на кметовете на кметства, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . „ Подкрепям настояванията на кметовете на кметства, които желаят делегирани бюджети, присъединяване в европрограми и финансиране по европроекти, изборност на кметовете и в най-малките обитаеми места, основаване на кметски препоръки към общинските препоръки, с цел да са сигурни, че гласът им ще се чува ”, изясни Манолова. Според нея точно тези кметове са представителите на властта, които са най-близко до хората. Те поемат първия удар от множеството проблеми на хората в България и са длъжни да ги вземат решение, а хората не питат имат ли пари. Искат проблемите им да са решени.
Омбудсманът Мая Манолова сподели още, че до нея са стигали сигнали от кметове на дребни обитаеми места против общински препоръки поради това, че не им се дава думата, до момента в който се взема решение локален проблем, че гласът им въобще не се чува. Постъпвали са и сигнали за публични поръчки и неуважение от общинските управляващи. Според Манолова всичко това може да бъде избегнато, в случай че бъде записано в закон.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР