Пловдив. Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово-Лъки, по

...
Пловдив. Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово-Лъки, по
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора, алтернативният маршрут е Чепеларе - Рожен – Лъки

Пловдив. Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " .

След завършването на взривните действия, ремонтът в сектора планува полагането на нови асфалтови пластове и създаване на дребни уреди – водостоци и други За осъществяването им ще продължи по график краткотрайното ограничение на придвижването в правата. Трафикът ще се стопира сред 09.00 и 13:30 часа и от 14.30 до 17.00 часа в дните от понеделник до събота. Пътуващите за Кръстова гора могат да употребяват маршрута Чепеларе - Рожен – Лъки.

Предвижда се ремонтните действия да продължат до края на юни. Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряката връзка на региона с община Баните в Смолянска област. По пътя всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.

Строителните действия се правят от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР