Пловдив. Причината за дерайлирането на влака в Пловдив е лошото

...
Пловдив. Причината за дерайлирането на влака в Пловдив е лошото
Коментари Харесай

„Булмаркет Рейл Карго”: Причината за дерайлирането на влака в Пловдив е лошото състояние на железния път

Пловдив. Причината за дерайлирането на влака в Пловдив е неприятното положение на стоманения път. Това оповестиха от компанията „ Булмаркет Рейл Карго ” , която е притежател на композицията. Влакът на „ Булмаркет Рейл Карго ” с 2 локомотива и 25 вагона с пропан-бутан се е движел от Илиянци към Пловдив. Около 4.15 часа тази заран на гара Пловдив (пътническа) при прекосяването пренос, дерайлират двата локомотива и първите три вагона. Няма ранени жители и чиновници, няма приключване на газ и развалена арматура на вагоните.
Според ДжиПиЕс системата за надзор на локомотива, влакът се е движел със скорост 33 км в час при оптимално позволена 40 километра. Установена е счупена стрелка на приемно-отправен коловоз.
Фирмата транспортьор е безапелационна, че повода за дерайлирането е неприятното положение на стоманения път.
Звеното за следствие на катастрофи в железопътния превоз към Министерството на превоза е почнало следствие по случая. В момента се прави оглед от пловдивски следователи.
През ноември 2018 година Европейската комисия разгласи, че е внесла иск в Съда на Европейски Съюз против България поради неизпълнения на разпоредбите по отношение на сигурността на железопътния превоз. Според Европейската комисия българското законодателство не подсигурява, че следствията на тежки катастрофи и произшествия се извърша от самостоятелен орган. И сега подобен самостоятелен орган в България не съществува.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР