Пловдив. При спецакция на територията на града са задържани шестима

...
Пловдив. При спецакция на територията на града са задържани шестима
Коментари Харесай

Пловидв: Шестима души са задържани за притежание на наркотици при спецакция

Пловдив. При спецакция на територията на града са арестувани шестима за владеене на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . С прокурорско разпореждане на трима от тях е наложена мярка за задържане за 72 часа.
Специализираната интервенция за секване на противозаконното разпространяване и приложимост на наркотични субстанции на територията на квартал „ Столипиново “ е извършена в четвъртък и петък от чиновници на Шесто-РУ в Пловдив. Акцията е осъществена под управлението на Окръжната прокуратура. На адрес в квартала със 166 разфасовки хероин били хванати 21-годишен юноша и двама 16-годишни младежи. Експертна информация посочила, че общото количество на конфискуваното от тях високорисково наркотично вещество е близо 12 грама. В къща в квартала били открити 28-годишна жена и мъже на 52 и 38 години. И тримата са с регистрации в полицията и присъди за закононарушения, свързани с опиати. При последвалите персонални обиски и претършуване в жилището общо са конфискувани 100 пакетчета психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди с тегло близо 7 грама и пликче с 0,149 грама хероин.
Шестимата били отведени за период до 24 часа в районното ръководство. По случаите са формирани бързи производства. На четирима от арестуваните са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 354 а, алинея 1 от Наказателен кодекс. С постановления на наблюдаващите прокурори 52-годишният, 21-годишният и един от младежите са арестувани за период от 72 часа. На обвинената жена е наложена мярка за неотклонение „ гаранция “.
Работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР