Пловдив. През есента се очаква да бъде пуснат за движение

...
Пловдив. През есента се очаква да бъде пуснат за движение
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев: През есента се очаква да бъде пуснат за движение булевард „Северен”

Пловдив. През есента се чака да бъде пуснат за придвижване най-новият бул. в Пловдив – бул. „ Северен ”. Това разгласи при инспекцията на строителните работи кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Вече е издадено строително позволение за идващия стадий за построяването на булеварда, откакто в края на декември работата бе прекратена. Булевардът ще свързва „ Брезовско шосе “ с моста на Адата, а финансирането е част от 30-милионния заем за реорганизация на 4 булеварда в града. Стойността на тази пътна артерия е към 10 млн. лв.. С тях ще бъдат построени две платна с по три ленти за придвижване, с осветяване и велоалеи. Проектът бе занимателен поради отчуждителни процедури, като най-трудни се оказаха два обекта. Именно поради единия от парцелите се наложи смяна на плана за бул. „ Северен “, който свършва с кръгово кръстовище на моста на Адата.
Кметът заяви, че по контракт срокът за привършване на булеварда е до края на годината, само че след диалог с изпълнителя е станало ясно, че в границите на септември придвижването по булеварда ще може да бъде пуснато.
Кметът Иван Тотев уточни, че от 30 години насам това ще е първият напълно нов бул. в Пловдив.
Общината чака оферти за името на булеварда. Досега са постъпили две такива. Едното от тях е той да се споделя „ Митрополит Кирил ”, а второто – „ Девети пехотен полк “.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР