Пловдив. През 2020 година се навършват 30 години от установяването

...
Пловдив. През 2020 година се навършват 30 години от установяването
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев и посланикът на Република Корея Джънг Джингю обсъдиха реализирането на общи проекти

Пловдив. През 2020 година се навършват 30 години от установяването на дипломатически връзки сред Република България и Република Корея. По този мотив се планува да бъдат проведени двустранни прояви в Пловдив. Това стана ясно от срещата на дипломат Джънг Джингю и кмета Иван Тотев, която се организира през днешния ден в залата на общината, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. С цел задълбочаване на съдействието и реализирането на разнообразни културни събития, следва да се организира работна среща с присъединяване на заместник-кмета по просвета и туризъм Александър Държиков и изпълнителния шеф на фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев.
Въз основа на обичайното другарство сред двата народа се уголемява и двустранното съдействие в разнообразни области от съвместен интерес. Вече 17 години Пловдив е побратимен с южнокорейския град Тегу.
„ През всичките тези години връзките сред двата града се задълбочиха, получавайки подтик в редица значими области “, уточни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като положителни образци бяха посочени подписаният преди две години Меморандум за икономическо съдействие, както и подписаният преди броени дни документ в региона на образованието и бизнеса документ сред Тракия икономическа зона и Свободната икономическа зона на град Тегу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР