Пловдив. Препоръчително е показанията на електромера да се запишат, преди

...
Пловдив. Препоръчително е показанията на електромера да се запишат, преди
Коментари Харесай

Пловдив: Електроразпределителното дружество в региона съветва гражданите да записват показанията на електромерите си преди заминаване на почивка

Пловдив. Препоръчително е показанията на електромера да се запишат, преди тръгване на отмора. Това е съветът на специалистите, сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Крум Косев от отдел „ Комуникации “ в електроразпределителното сдружение в Пловдивска област. По думите му доста е значимо също преди тръгване всички електроуреди, които не е належащо да работят в неявяване на жителите на дома, да се изключат. „ Тук следва да се има поради, че уреди като СОТ, ледник или фризер, които не постоянно е уместно да се изключват, ще продължат да употребяват електрическа енергия. Съветваме потребителите да изключат от щепсела уреди като тв приемник, аудио-уредба и екран, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, би трябвало да се оставят включени единствено при нужда. Трябва да се уверят, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от тяхната електрическа апаратура. Хората не би трябвало да не помнят също, че в случай че в тяхно неявяване чиновниците на сдружението нямат достъп до електромера, те могат да заявят посещаване на отчетник “, сподели Косев. Относно потреблението на електрическа енергия във краткотрайно използваеми парцели и обекти, като вили, летни къщи, сезонни парцели и други, експертът сподели, че би трябвало да се обърне внимание на интервала, през който се употребява електрическа енергия и периодите за заплащане. „ В редица случаи потреблението от последния месец на почивния интервал заради разнообразни аргументи остава незаплатена. Това от своя страна може да докара до изключване на електрозахранването след приключване на избраните периоди за заплащане и да им сътвори неудобства “, уточни Косев.
Той даде и препоръки, в случай че потребителите се намират навън, измежду природата и ги настигне или доближава гръмотевична стихия. „ Хората би трябвало бързо да се отдалечат от електропроводи, да стоят встрани и да не допират железни структури, огради, парапети и други железни заграждения. Ако носят железни предмети, би трябвало да ги слагат допустимо по-далеч от себе си. Добре е да са на повече от 20 - 30 метра “, разяснява Косев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР