Пловдив. Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се в близост до

...
Пловдив. Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се в близост до
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов посети Интермодален терминал Пловдив до жп гара Тодор Каблешков

Пловдив. Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се наоколо до жп гара " Тодор Каблешков " Интермодален терминал Пловдив (ИМТ). Това оповестиха от държавната осведомителна работа . ИМТ Пловдив е даван за образец за най-успешното публично-частно партньорство в България, като размерът на товарите през последната година надвишава трафик прогнозите по плана. Към момента се обработват към 40 000 TEU (товарни контейнери) годишно, а цялостен потенциал на работа се чака да бъде доближат през 2020 година Дневно се обработват 1,5 - 2 влака в посока от и към Турция.
ИМТ Пловдив основава условия за оптимално взаимоотношение и интеграция на другите типове превоз и по този метод усъвършенства интермодалността в югоизточния район на Европейски Съюз. Чрез плана се основават оптимални условия за възстановяване на екологичната конюнктура в страната, подкрепя се транспортния и логистичен бранш, което дава сериозен подтик в общото икономическо развиване на районно и национално равнище.
Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт “ с обща стойност 11,9 млн. лева, от които 2,1 млн. безплатна помощ от Европейски Съюз. Изграден е в интервала май 2015 – март 2017 година, а през декември 2017 година е предан на концесия.
Терминалът се намира до жп гара " Тодор Каблешков ", която е част от железопътен възел Пловдив и е ситуирана на магистралната жп линия София-Пловдив. Върху повърхност от 71 450 кв. м са построени терминална площадка за товаро-разтоварни интервенции на контейнери от вагон на автомобил и назад, площадка за депозиране на контейнерите, повърхност за развалени контейнери и техника, специфични места за хладилни товарни единици, административна постройка за обслужване на клиентите, площи за митнически надзор и митнически склад, зона за обслужване на мобилната техника на терминала, паркинги за товарни и леки коли и контролно-пропускателен пункт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР