Пловдив. Предстои обстойно обследване в кв. Столипиново“ в Пловдив, чрез

...
Пловдив. Предстои обстойно обследване в кв. Столипиново“ в Пловдив, чрез
Коментари Харесай

Пловдив: Предстои обстойно обследване в кв. „Столипиново“ за установяване реалния брой на жителите и на незаконните постройки

Пловдив. Предстои обширно проучване в кв. „ Столипиново “ в Пловдив, посредством което да се откри действителният брой на жителите и на нелегално издигнатите постройки там. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Николай Чунчуков, кмет на регион „ Източен “ в града. По думите му, обследването би трябвало да стартира до края на годината. „ За задачата би трябвало да се направи геодезично снимане на моментното положение в квартала с броя на постройките, а по-късно снимането да се прави от време на време. Години наред се питаме какъв брой са противозаконните постройки в кв. „ Столипиново “. На всички е ясно, че за интервал повече от 25 години там са изникнали хиляди противозаконни къщи и други сходни постройки. Голяма част от жителите на квартала нямат адресна регистрация, защото законът не разрешава такава за нерегламентирани постройки. Информацията от идния просторен разбор е нужна за предприемането на следващи дейности за разрешаването на казуса с противозаконните къщи, а той е извънредно сериозен. Според неофициални данни, в кв. „ Столипиново “ в Пловдив живеят към 50 000 души “, изясни Чунчуков.
Според районния кмет обследването в квартала ще продължи повече от година. „ Никой не е водил статистика за нелегално строителство в кв. „ Столипиново “. Никой не може да каже точния брой на тези нерегламентирани постройки. Тук на напълно дребна повърхност са съсредоточени доста противозаконни къщи и наподобяващи им постройки, а не се касае за 20-30 къщи. През последните години се опитваме да сведем до най-малко противозаконното строителство. Всяка година се изготвят заповеди за унищожаване на към 30-40 постройки. Премахване новопостроени къщи или стопираме строителството на такива. Но има доста други, оставени в завещание от последните 20 и повече години “, изясни Николай Чунчуков. По думите му все още са направени към 60 заповеди за унищожаване на противозаконни постройки в кв. „ Столипиново “, като една част от тях са за изоставени къщи. „ Жителите, отговарящи на нужните условия, подават документи за общинско жилище, комисията ги преглежда, дава мнение и в случай че то е позитивно, надлежно ги настанява. Тогава тези поданици стартират да заплащат всичко: ток, вода и наем. По този метод ние, като администрация, към този момент можем да стартираме процедура по унищожаване на противозаконната им къща. Това е методът да не се получават спорове “, акцентира Николай Чунчуков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР