Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на откриването на изложба, посветена на Берлинската стена

Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва на откриването на изложбата навън „ Изкуство на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство “ в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Това е единствената пътуваща сбирка от истински фрагменти от Берлинската стена. Събитието е част от програмата, отдадена на откриването на семейството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.
Сред присъстващите на събитието бяха посланиците на Франция и на Германия Н. Пр. Ерик Льобедел и Н. Пр. Херберт Салбер, ръководителят на ЕНП – Жени Дорис Пак, кметът на Пловдив Иван Тотев, министърът на финансите Владислав Горанов, ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, народни представители от ГЕРБ, доста поданици и посетители на града. На откриването на изложбата на площад „ Римски стадион “ беше и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
„ Никога повече стени, в никакъв случай повече разделяне. Всеки, който зове към ненавист, би трябвало да знае, че тя няма място в днешния свят “, съобщи Цветанов.
„ Берлинската стена, която ни разделяше, към този момент е минало. Тази галерия демонстрира, че никой не може да ни разделя, а изкуството е това, което може да ни събере “, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева
В приветствието си кметът на града Иван Тотев акцентира, че Пловдив е първият град, който отбелязва 30-годишнината от рухването на Берлинската стена. Един от 30-те истински фрагмента вечно ще остане в града под тепетата.
Колекцията е основана от известният френски куратор Силвестър Верже, който също участва на откриването в Пловдив. Тя демонстрира световноизвестни художници, които са рисували върху Берлинската стена преди рухването ѝ през 1989 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР