Пловдив. Правителството ще подпомогне изграждането на стадион Христо Ботев в

...
Пловдив. Правителството ще подпомогне изграждането на стадион Христо Ботев в
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Правителството ще подпомогне изграждането на стадион „Христо Ботев”, но когато види, че строителните дейности напредват

Пловдив. Правителството ще подкрепи построяването на стадион „ Христо Ботев ” в Пловдив, само че когато види, че строителните действия напредват. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред последователите на тима в Пловдив по време на церемонията за рестартиране на строителните действия на стадиона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Премиерът означи още, че по целия свят притежателите вършат стадионите, държавните управления единствено подкрепят. „ Това, което мога да обещая, е като забележим по какъв начин върви строителството, по този начин, както вършим с доста други спортни уреди в Пловдив и сме ги дотирали на края да помогнем отново ”, сподели Борисов „ Като забележим, че става, ще помогнем с каквото е належащо и на вас, и на „ Локомотив ” - Пловдив, само че в края ”, добави министър председателят. Той означи, че тимът на Ботев ще е толкоз по-силен, когато е толкоз мощен и „ Локомотив ” – Пловдив. „ За да гледаме хубави мачове, би трябвало да имаме хубави тимове и дано по-добрите да побеждават. Но вие не се бийте, а си пазете стадионите и игрищата ”, добави Бойко Борисов.
Премиерът предложи на съвещание на Общинския съвет в Пловдив да бъде разискван въпросът за това да има една концесионна такса на пловдивските тимове от 100 лв. 1000 лв. най-много, вместо да се заплащат по 60 000 лв. като в този момент.
Бойко Борисов означи още, че Министерски съвет през днешния ден е оказал помощ и на тима на Арда Кърджали, който за първи път е в „ А “ група, в един разбъркан район, където би трябвало да се развива спорта. Той сподели, че Министерски съвет е отпуснал през днешния ден 2 500 000 лева за модернизирането на стадион „ Арена Арда “ в града. С тези дейни дейности държавното управление продължава да извършва поредната си политика за създаване и реновиране на спортната база в цялата страна.
Министър-председателят участва на възобновяването на строителните действия на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, където се бяха събрали стотици последователи на тима, в очакване най-накрая строителните действия на „ Колежа “, както те назовават стадиона, да продължат.
Изграждането на спортния комплекс беше спряно преди няколко години. След завършването на строителството спортното оборудване ще дава отговор на интернационалните стандарти, осигурявайки опция да кандидатства и печели домакинство за осъществяване на международни и европейски спортни конгреси.
Премиерът посети и семинарията в Пловдив, с цел да инспектира строителните действия там, финансирани също от държавното управление.
След това Бойко Борисов се насочи и към Мал тепе, където също ще инспектира по какъв начин вървят археологическите разкопки.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР