Пловдив. Правителството ще подпомогне изграждането на стадион Христо Ботев в

Пловдив. Правителството ще подпомогне изграждането на стадион Христо Ботев в ...

Премиерът Бойко Борисов: Правителството ще подпомогне изграждането на стадион „Христо Ботев”, но когато види, че строителните дейности напредват.

Пловдив. Правителството ще подпомогне изграждането на стадион „Христо Ботев” в Пловдив, но когато види, че строителните дейности напредват. Това каза премиерът Бойко Борисов пред привържениците на отбора в Пловдив по време на церемонията за рестартиране на строителните дейности на стадиона, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Премиерът отбеляза още, че по цял свят собствениците правят стадионите, правителствата само подпомагат. „Това, което мога да обещая, е като видим как върви строителството, така, както правим с много други спортни съоръжения в Пловдив и сме ги дотирали на края да помогнем пак”, каза Борисов „Като видим, че става, ще помогнем с каквото е необходимо и на вас, и на „Локомотив” - Пловдив, но в края”, добави премиерът. Той отбеляза, че отборът на Ботев ще е толкова по-силен, когато е толкова силен и „Локомотив” – Пловдив. „За да гледаме хубави мачове, трябва да имаме хубави отбори и нека по-добрите да побеждават. Но вие не се бийте, а си пазете стадионите и игрищата”, добави Бойко Борисов.
Премиерът предложи на заседание на Общинския съвет в Пловдив да бъде обсъден въпросът за това да има една концесионна такса на пловдивските отбори от 100 лева 1000 лева максимум, вместо да се плащат по 60 000 лева като сега.
Бойко Борисов отбеляза още, че МС днес е помогнал и на отбора на Арда Кърджали, който за първи път е в „А“ група, в един смесен регион, където трябва да се развива спорта. Той каза, че МС е отпуснал днес 2 500 000 лв. за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в града. С тези активни действия правителството продължава да изпълнява последователната си политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.
Министър-председателят присъства на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където се бяха събрали стотици привърженици на отбора, в очакване най-сетне строителните дейности на „Колежа“, както те наричат стадиона, да продължат.
Изграждането на спортния комплекс беше спряно преди няколко години. След завършването на строителството спортното съоръжение ще отговаря на международните стандарти, осигурявайки възможност да кандидатства и печели домакинство за провеждане на световни и европейски спортни форуми.
Премиерът посети и семинарията в Пловдив, за да инспектира строителните дейности там, финансирани също от правителството.
След това Бойко Борисов се отправи и към Мал тепе, където също ще инспектира как вървят археологическите разкопки.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net