Пловдив. Полицейските служители от Пловдив са в готовност за протестни

...
Пловдив. Полицейските служители от Пловдив са в готовност за протестни
Коментари Харесай

Борис Прешелков, СФСМВР: Полицейските служители от Пловдив са в готовност за протестни действия

Пловдив. Полицейските чиновници от Пловдив са в подготвеност за протестни дейности. Това заяви за Радио „ Фокус “-Пловдив заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Борис Прешелков. По думите му те са изпратили декларация, че поддържат дейностите на синдикалната федерация.
„ В пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи има проблем с работата на дознателите, с невъзможността да поставят ексклузивен труд, колкото би трябвало. Очаквам мощна поддръжка за идния митинг от тяхна страна “, сподели още Прешелков. Според него главните претенции за нарастване на заплатата на чиновниците в системата и за незабавни промени в закона за Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат задоволени в най-кратки периоди. Той уточни, че служителите на реда не са получавали пари за облекло през последните 5 години.
Според Прешелков друга значима стъпка за възстановяване на изискванията за работа в системата е заплащането да бъде обвързано със междинната работна заплата за страната. Според него справедливото нарастване на заплатите е от с 15% до 25%. Борис Прешелков акцентира, че профсъюзната организация няма да се откаже от това искане. Все още дата за полицейския митинг не е оповестена, защото следва решението да бъде взето на заседание на Управителния съвет на СФСМВР на 24 и 25 юни. Сред евентуалните дати е 5 юли – професионалният празник на полицията.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР